Erdoğan, öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğini açıkladı: 9.500 liradan az ürünlere 5.500 liralık destek

Erdoğan, öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğini açıkladı: 9.500 liradan az ürünlere 5.500 liralık destek
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Erdoğan, "Örgün eğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz. 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki saat 15.15'te başlayan toplantı, 3 saat 45 dakika sürdü. Toplantının gündeminde emekli aylıklarına yönelik düzenleme ve gençlere vergisiz cep telefonu desteği yer alması bekleniyordu.

Son haftalarda G-20 zirvesi ve BM Genel Genel Kurulu’nda liderlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Erdoğan’ın, kabine toplantısında ikili görüşmelerinin yansımalarını değerlendirmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Aziz milletim, Türkiye Yüzyılı'nı inşa hedefiyle çıktığımız yolculuğa kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin inşasında memnuniyetle karşılandığını gördük. Uluslararası yatırımcıların programa tepkisi de son derece olumluydu. Dünya Bankası grubunun 17 milyar dolarlık yatırım paketinin üzerine 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi daha eklemesi bunun bir işaretiydi.

Ülkemize yönelik önyargılar kırıldıkça inşallah yatırım rakamlarının daha da yükseldiğini göreceğiz. Temel hedefimiz yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarla sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır.

Orta Vadeli Program

Türkiye’yi büyütmek ve güçlendirmek hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir. Siyaset arenasında verdiğimiz mücadelenin amacı da zaten budur. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini Orta Vadeli Program'a destek olmaya davet ediyorum. Orta Vadeli Program'ın tamamlayıcısı niteliğindeki 14. Kalkınma Programını yakında sunacağız.

85 milyon el ele, gönül gönüle vererek hem depremin yaralarını saracak hem de Türkiye’yi hedefleriyle mutlaka buluşturacağız.

Öğrencilere bilgisayar ve telefon desteği

Örgün eğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz. 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz.

Türk demokrasisinin gücünü ve milletimizin iradesine sahip çıkma azmini gösteren son seçimlerle birlikte Türkiye'ye yönelik ilgi tüm dünyada artmış durumdadır. bu hakikati BM 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta yaptığımız ziyarette bir kez daha müşade ettik. Türkevi'miz bu sene de diplomasinin en önemli merkezlerinden biriydi. Türkevi'nde Cezayir, Polonya cumhurbaşkanları ile İsrail, Malezya, Gürcistan başbakanları ve NATO Genel sekreterlerinin de aralarında olduğu birçok liderle görüşme gerçekleştirdik. Terörle mücadelenin önemine dikkat çektik

Küresel lobilerin hedefindeki aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik. Türk ve İslam dünyasıyla iş birliğimizi geliştirme irademizi teyit ettik. Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu bir kez daha haykırdık. Sorunlar ve adaletsizlikler büyüse de daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu dile getirdik.

Bu temaslarımızla büyüyen, güçlenen Türkiye gerçeğine bir kez daha şahit olmanın bahtiyarlığını yaşadık. Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını her fırsatta dile getiriyorsak toplumun ve insanlığın, öncelikle aile ve gençliğe yönelik pilot projeleri hayata geçirecek, sonrasında da bu projeleri yaygınlaştıracağız.

Azerbaycan ve Ermenistan

Yeni evlenen çiftlere aile ve gençlik bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. aile ve gençlik bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projenin hayırlı olmasını diliyorum.

Dün Gazi Mustafa Kemal'in Türk Kapısı olarak nitelendirdiği Nahçıvan'daki kardeşlerimizle kucaklaştık. Nahçıvan, jeopolitik konumu itibariyle de bizler için ayrı bir stratejik öneme sahiptir.

Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemler alınmıştır. İnsani yardımların ulaştırılmasında da Azerbaycan makamları olağanüstü çaba göstermişlerdir. Yıllardır bölgedeki çözümsüzlükten beslenen kimi devletlerin iddialarının tamımı safsata ve iftiradan ibarettir.

Ermenistan'ın da dışarıdan ve diasporadan gelen bu tür kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz. Ermeni halkının refahı, huzuru, esenliği; komşuları ile kavgadan değil, barıştan ve iş birliğinden geçmektedir.

Türkiye, bölgenin kalıcı barışa kavuşması için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir ve çekinmeyecektir. İnşallah Zengezur koridorunu da en kısa zamanda hayata geçirecek dost ve kardeş Azerbaycan ile karayolu ve demir yolu irtibatımızı Nahçıvan üzerinden kesintisiz hale getireceğiz.

Komşumuz İran'ın da dahil olacağı ortak projelerle bölgemizi barış ve refah havzasına çevirmeyi istiyoruz. Kimseyi dışlamadan, böyle bir zeminde asli hedeflerinden kopmadan kalkınmasını sürdürmesi önemli bir başarıdır. Esasen biz 21 yıldır yaptığımız her işi, attığımız her adımı ve her neticeyi, karılaştığımız büyük zorluklara rağmen verdiğimiz tarihi mücadeleler sayesinde gerçekleştirmiş bir hükümetiz.

Vesayetle mücadele ettik. Üniformalı, cübbeli, klavyeli cuntacıların, her türden mandacıların oyunlarını bozduk. Vekalet savaşı yürüten terör örgütleriyle mücadele ettik. Adeta sınırlarımız içinde de ötesinde istikbalimizi tekrar kazandık. Küresel ticaret çekişmelerinin ortasında kaldık. Üretim ve ihracatımızı rekor seviyelerde büyüterek rekabet gücümüzü artırdık. Doğal gazdan petrole, yenilenebilir kaynaklardan batarya teknolojilerine kadar her konuda kendimize yeni pencereler açtık.

Sağlık hizmetlerinde her konuda örnek bir koruma kalkanı oluşturduk. Gelişmiş ülkelerin müsebbibi olduğu mücadelede insanlığa karşı yükümlülüğü olanların hepsi günün sonunda gelip Türkiye'nin ortaklığına, müttefikliğine ve desteğine talip olmak mecburiyetinde kaldılar.

Olmazların hepsi denendikten sonra onlar da gelip Türkiye'nin kapısını çalacaklar. Çünkü bizlerle bizi rakip görenler arasındaki fark şu: Gittiğimiz her yerde geleceğimizin mirası insani değerlerimizle birlikte kazanma anlayışımızla masaya oturuyoruz, farkımız bu.

Terör konusu

Bizi rakip görenler sömürge geçmişinin alışkanlığıyla, sınırsız kazanç hırsıyla ve tek taraflı dayatmalarla aynı masanın üzerine çıkmaya, masanın üzerinde tepinmeye çalışıyorlar. Altılı Masa, 16'lı masa da olduğu gibi... Ne oldu? Tepindiler tepindiler, hepsi ortadan yok oldu.

Türkiye'yi saf dışı bırakma, denklemden çıkarma, oyun dışına itme gayretleri hep başarısızlığa mahkum kalıyor. Bu kirli ve sinsi saldırıyı boşa çıkaracağız. Ülkemize ve milletimize karşı boyumuzun borcu olan bu mücadeleyi daha yetkin şekilde sürdürmek için hem milletimizden hem de yasama ve yargı organlarından daha fazla destek beklediğimizi de belirtmek isterim. Cumhur İttifakı olarak kararlılığımız tamdır. Terör örgütlerine karşı mücadelemiz başarıyla devam ediyor. Sizleri bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

Gündem