Erdoğan şehir hastanesini överken Unatıkan'ı hatırlattı: Artık hastalarınızı Cleveland'a göndermeyin, Cleveland burada

Erdoğan şehir hastanesini överken Unatıkan'ı hatırlattı: Artık hastalarınızı Cleveland'a göndermeyin, Cleveland burada
Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ben şimdi buradan sesleniyorum. Ülkemizin parası olanlarına. Artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. İşte Cleveland burada. Doktorsa Elhemdülillah onlardan geri değil” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Kocaeli Şehir Hastanesi hakkında konuşan Erdoğan, "Bize böyle bir hastaneyi Kocaeli’ye yapmayı nasib etti. Ben şimdi buradan sesleniyorum. Ülkemizin parası olanlarına. Artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. İşte Cleveland burada. Doktorsa Elhemdülillah onlardan geri değil" dedi.

Unatıkan 2009'da Cleveland'da tedavi olmuştu

2009 yılında ABD'nin Cleveland kentinde tedavi amacıyla hastaneye giden dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, by-pass ameliyatı olmuş ve Kemal Unatıkan'ın eşi Ahsen Unakıtan, ABD'de tedaviye nasıl karar verdiklerini, "Ya Rabbi, bu nerede iyi olur, dedim. İçime Amerika'da Cleveland yazdı" diyerek anlatmıştı.

kemal-unatikan.png

'Artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. İşte Cleveland burada'

Erdoğan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Kardeşlerim bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz Allah’a hamdolsun 1218 yatağıyla, deprem izalatorüyle, her türlü imkana sahip birimleriyle gerçekten şu anda bakıyorum itfihar ediyorum. Rabbime hamdolsun. Bize böyle bir hastaneyi Kocaeli’ye yapmayı nasib etti. Ben şimdi buradan sesleniyorum, ülkemizin parası olanlarına. Artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. İşte Cleveland burada. Doktor ise doktorlarımız da onlardan geri değil. Modernite burada. Muhteşem bir hastane… Şimdi sırada İzmir var. İzmir’i de inşallah bayram öncesi yetiştirmeye çalışacağız. Orayı da açacağız."

'Bir buçuk ay içinde hizmete girecek'

Öte yandan Defne Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, “İşte o hastane var ya… İnşallah bir buçuk ay içinde hizmete girecek. Bakalım, dalgasını geçtikleri temelin üzerinde yükselen hastane açıldığında, bunu yapanlar; çıkıp milletimizden özür dileme onurunu gösterebilecek mi?" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem