Erdoğan: Sermaye düşmanlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz

Erdoğan: Sermaye düşmanlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz
Erdoğan, İstanbul'daki yatırım toplantısında yaptığı konuşmada, "Sermaye düşmanlığı yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz" dedi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda konuşma yaptı.

‘Sermaye düşmanlığı yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz’

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"İmalatla, istihdamla, ihracatla, ticaretle, ileri teknoloji alanındaki yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine katkı veren katma değer üreten tüm sanayicilerimize girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Az önce çeşitli sektörlerde başarı hikayesi yazan kardeşlerimize ödüllerini takdim ettik. Savunma sanayinden otomotive, havacılıktan insansız sistemlere, kimyadan güneş enerjisi hücrelerine oldukça geniş bir yelpazede kendi sektörlerinin lideri olan şirketlerimize teşekkürlerimizi bizzat ifade ettik. Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin zenginliğinin en güzel göstergesi olan firmalarımızın her birini tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da sözlerin yanında olmayı özellikle sizlerin ortaya koyduğu icraatla yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam sağlayın, yeter ki siz Türkiye'nin üretim kapasitesine güç katıyor. Allah'ın izniyle bizi sizlerden hiçbir zaman kimse ayıramayacaktır.

Sermaye düşmanlığı yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz. Bugünkü toplantımız işte bu iradenizin işte bu samimiyetimizi ileri teknolojiye arz ettiğimiz dönemin yeni bir sembolüdür. Yüksek teknoloji yatırımlarında küresel bir cazibe merkezi haline gelmesine öncülük edecek programımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızı, sayın bakan ve ekibini, programın hazırlanmasına destek olan herkesi tek tek kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve iş dünyamız adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum."

‘Soykırımcı bir gafil nasıl alkışlandığını tüm dünya görmüştür’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma sonrası alkışlanmasına da tepki gösterdi:

"Birazdan detaylarını paylaşacağımız program doğru zamanda yapılmış fevkalade stratejik bir hamle olduğuna inanıyorum. Burada şu gerçeği öncelikle vurgulamak isterim. 2. Dünya Savaşı'nın galiplerinin ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik çıkarlarını korumak amacıyla kurulan mevcut küresel sistem artık miadını doldurmaya başlamıştır. Sistemin sorunlara çözüm üretme kabiliyeti yitirdiğinin işaretlerini uzun zamandır zaten görmekteyiz. Sadece yakın geçmişte yaşanan krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermeye yeterlidir. Mesela Suriye'deki ihtilaf tam 13 yıldır sürüyor. Ukrayna'daki savaş 2.5 yıldır aralıksız devam ediyor. Yemen istikrara kavuşmadan maalesef Sudan karıştı. Gazze'de 16 bin masum çocuk, 40 bin sivil hayattan koptu, soykırımın önüne yaklaşık 10 aydır geçilemedi.

İşte herhalde Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir gafil nasıl alkışlandığını tüm dünya ise görmüştür. Kim alkışlanır, 40 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı, bu insanları katledenleri düşünün, temsilciler meclisi alkışlıyor. Öbür taraftan temsilciler meclisinin dışında da onlara karşı tam aksi bir tavır ortaya konuluyor. Bu dünyada nereye gideceğini gösteriyor. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi çocukların, kadınların daha küvezdeki bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyredin. Bunların katili olan bir Netenyahu Amerika'da alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi? Hani özgürlük? Hangi insan hakları? Hangi insan hakları beyannamesindeki o alt alta yazılmış maddeler?

Tek bir tarafta bir alkış curcunasıdır gidiyor. Bırakın katliamını durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan bu camiye kürsü veren, bununla yetinmeyip konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem