Erdoğan: Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar

Erdoğan: Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan İsrail'in Gazze'ye dönük saldırılarına ilişkin "Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüştü. Biz böyle konuşunca Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Her yolu denediler ama Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar" dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde “Büyükelçiler ile İftar” programında konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları ve Rusya-Ukrayna savaşı vardı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan'ı maalesef Gazze başta olmak üzere yakın çevremizde yaşanan hadiseler nedeniyle bu sene buruk karşıladık. Gönül coğrafyamızda acıların, gözyaşlarının devam etmesi nedeniyle gerçekten üzüntü içerisindeyiz.

5 aydır süren İsrail saldırılarında 32 bin kardeşimiz şehit oldu. 73 bin Filistinli yaralandı. İsrail 7 Ekim öncesinde 17 sene boyunca uyguladığı ablukayla zaten Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmişti.

"Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar"

İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüştü. Biz böyle konuşunca Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Her yolu denediler ama Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar.

Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin. Bir miktar un, bir ekmek alabilmek için sıra bekleyen sivilleri katledenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. İsrail katil ve faşist olduğu gerçeğini artık gizleyemez. Kimseyi dinelmeyen İsrail savaş suçlarını pervasızca sürdürüyor. İsrail 1 asırdır şımartılmanın faturasını sadece Filistin halkına ödetmiyor. Bu fatura uluslararası kurumlara da ödetiliyor. Netanyahu ve suç ortaklarına bu gücü veren, İsrail'e destek verenlerin ikircikli politikalarıdır. Gazze'ye yönelik saldırılara devam ederken mevcut yardımın yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz."

"Zelenskiy'i misafir ettik, seçimlerden sonra da sayın Putin'i ağırlayacağız"

"Cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı sayın Zelenskiy'i İstanbul'da misafir ettik. Seçimlerden sonra da Rusya Devlet Başkanı sayın Putin'i ağırlayacağız. Karadenizde sehir sefer güvenliğinin yeniden tesis etmek ve tahıl ticaretinin güvenli şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla çalışıyoruz.

Bölgede çatışmaları kızıştıracak NATO'ya da sirayet etmesine sebep olacak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği inancındayız. Savaşın kazanını barışın kaybedeni olmayacağı düsturuyla Rusya Ukrayna arasında barışın tesisi için gayretlerimizi devam ettiriyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem