Erdoğan yanlış üniversiteye rektör atadı, Resmi Gazete düzeltildi

Erdoğan yanlış üniversiteye rektör atadı, Resmi Gazete düzeltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de 6 üniversiteye rektör atandığı kararında kısa bir süre sonra düzeltme yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. Atamalara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kısa bir süre sonra Resmi Gazete'den düzeltme yapıldı.

Altı üniversiteye yeni rektör atanmasına ilişkin karar, bugün Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtilmişti.

Resmi Gazete’de belirtilen atamalar şöyleydi:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi: Prof. Dr Mümin Şahin

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Kul

Necmettin Erbakan Üniversitesi: Prof. Dr. Cem Zorlu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: Prof. Dr. İsmail Bakan,

Erzurum Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Bülent Çakmak

Bursa Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Naci Çağlar.

Resmi Gazete’de düzeltme

Bu atamaların ardından Resmi Gazete'den düzeltme yapıldı. Yapılan düzeltmede şu ifadelere yer verildi:

"24.12.2022 tarihli ve 32053 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 23/12/2022 tarihli ve 2022/685 Sayılı Cumhurbaşkanı kararında sehven yer alan "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi" ibaresi "Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi" şeklinde değiştirilerek düzeltmiştir."

Özgür Özel’den tepki : ‘Bu vasatlıktan memleketi kurtarmaya az kaldı’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yanlış atama kararına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Özel Twitter’dan yaptığı paylaşımında “ "Bunu da gördük!!! Dengesiz denetimsiz kontrolsüz sistemde en sonunda bunu da gördük. Yanlış üniversiteye rektör atayan Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız. Yanlış kararname nasıl hazırlanıyor? Nasıl imzalanıyor? Nasıl yayımlanıyor? Bu vasatlıktan memleketi kurtarmaya az kaldı" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem