Erdoğan yine 'İstanbul' mesajı verdi

Erdoğan yine 'İstanbul' mesajı verdi
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin bir kez daha İstanbul mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda 6992 polisin göreve başlaması ve bin 573 yeni aracın hizmete alım törenine katıldı.

Erdoğan, konuşmasında bir kez daha yerel seçim mesajı verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı, "Ülkemizde geri kalmışlığı, altyapı ve hizmet eksikliğini nasıl ortadan kaldırdıysak, çöp çamur, çukur...Bu pisliklerden bu İstanbulumuzu nasıl temizlediysek, Allah'ın izniyle 31 Mart itibariyle yeniden adımları atacak ve İstanbullunun vereceği emaneti inşallah merkezi yönetim ile beraber yeniden ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca yerel seçimlerde İstanbul'u kazanacaklarını ifade ederek, merkezi hükumet ile yerel yönetimin uyum içinde çalışacağını savundu.

'Oyunu bozarken en büyük desteği İstanbul'dan bekliyoruz'

Erdoğan’ın İstanbul özelinde yaptığı konuşmadan bir bölüm şöyle:

Ülkemizde geri kalmışlığı, altyapı ve hizmet eksikliğini nasıl ortadan kaldırdıysak; çöp, çamur, çukur... Bu pisliklerden bu İstanbullumuzu nasıl temizlediysek Allah'ın izniyle 31 Mart itibariyle yeniden adımları atacak ve İstanbullunun vereceği emaneti inşallah merkezi yönetimle beraber yeniden ayağa kaldıracağız. Terörü tehdit olmaktan nasıl çıkardıysak, şehir eşkıyalarının başını nasıl ezdiysek, organize suç örgütlerinin tepelerine nasıl binmişsek vatan topraklarının güvenliğini nasıl sınırlarımızın ötelerinden başlattıysak, küresel ve bölgesel güçlerin önümüze çıkardığı engelleri nasıl aştıysak önce 2023 hedeflerimizde, şimdi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla milletin ufkunu nasıl genişletip derinleştirdiysek, medeniyetimizin ve tarihimizin mirası değerlerimize savaş açanların heveslerini de Allah'ın izniyle kursaklarında bırakmakta kararlıyız. Bu tezgahın inancımıza ve kültürümüze aykırı olmanın yanında milli çıkarlarımıza darbe vuracak şekilde yabancı düşmanlığı üzerine bina edenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Güvenliğimizden taviz vermediğimiz gibi değerlerimizin ve çıkarlarımızın yıpratılmasına, örselenmesine rıza göstermeyeceğiz. Tabii biz bu oyunu bozarken en büyük desteği İstanbul'dan, İstanbul'da da sizlerden bekliyoruz.

İstanbul'u güvenli, huzurlu, üretken, cazip bir şehir haline getirmeden Türkiye'nin istikbaliyle ilgili programlarımızı arzu ettiğimiz etkinlikte uygulayamayız. Bizim bu şehre olan aşkımız sadece tarihi zenginliğine, fiziki güzelliklerine, manevi derinliğine olan hayranlığımızdan kaynaklanmıyor. Bizim bu şehri kalbimizde ve başımızın üzerinde taşımamızın asıl sebebi milletimiz ve devletimiz için taşıdığı stratejik önemden dolayıdır. İstanbul'a hizmet etmek için önce bu şehri maddi ve manevi tüm boyutlarıyla anlamak, kavramak, hak etmek gerekiyor. İstanbul'a aşık olmak her yiğidin kârı değildir. Kendini bu şehrin hâdimi değil, hâkimi gibi görenler ne İstanbul'u anlamış ne de hak etmiş olur. Biz İstanbul'a hâkim olmadık, İstanbul'a hâdi olduk. Bugün burada yaptığımız bu mütevazı törenle şehre kazandırdığımız hizmetler bile bizim İstanbul'un hâdimi olduğumuzun işaretidir. (Kısa Dalga)

Gündem