Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Eli İstanbul'da gözü başka yerde...

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Eli İstanbul'da gözü başka yerde...
Sabiha Gökçen İstasyonu'nda Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki göstererek, "Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen İstasyonu'nda Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'de konuştu. Erdoğan, "Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bugünkü açılışla, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz" dedi.

"Birileri bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunlara en güzel cevabı haziranda vermeye hazır mıyız?" diyen erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken, biz bakanlığımız ve belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızı en hızlı, en güvenli, ekonomik ulaşım ağı olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ediyoruz. Manifestomuzun adı 'Türkiye Yüzyılı'dır.

Bu aziz şehir için çalıştık, ter döktük. Hiçbir zaman bahane üretmedik. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz. Mevcut Belediye Başkanı 'Ben de bir köşesinden tutayım.' Yok, böyle bir derdi yok. Şu anda göreve geldiğinden beri her taraf çukur.

Sel oluyor, kar yağıyor, biz anında vatandaşımızın yanında oluyoruz. İstanbul Belediye Başkanı nerede, Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları vatandaşlarının yanında. Devlet yönetmek, bakkal yönetmeye benzemez.

"KESİNLİKLE GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Aile kurumumuza yönelik saldırılara kesinlikle göz yummayacağız. Batıda asla teşebbüs edemeyecekleri rezillikleri burada sergilemek isteyenlerin derdi hürriyet değil sosyal yapımızı tahrip ederek geleceğimize darbe vurmaktır.

Her kesimin temel hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi noktasında ne kadar hassasiyet gösteriyorsak, milli ve manevi değerlerimizi korunması konusunda da aynı derece dikkatli davranacağız.

(Mersin'de saldırı) Saldırganları terör örgütüne katılım konusunda himaye ve teşvik eden HDP'dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma aklama görevini de CHP üstlenmiştir. Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP, terör örgütünün kuklası haline gelmiştir."

Gündem