Erdoğan’dan Karadeniz doğalgazı için yeni müjde randevusu: Yeni müjdeleri pazartesi açıklayacağız

Erdoğan’dan Karadeniz doğalgazı için yeni müjde randevusu: Yeni müjdeleri pazartesi açıklayacağız
2020 yılının Ağustos ayında “Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesi” veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğalgazı ile ilgili “Pazartesi günü yeni müjdeler açıklayacağını” duyurdu.

Erzurum’da Gürcükapı kentsel dönüşüm projesi ve beraberinde bir dizi projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplanan kalabalığa hitabına, “Sevgili Erzurumlular, yaklaşık 1 buçuk yıllık aranın ardından sizleri bayağı özlemişim. Ama görüyorum ki sizler de bu kardeşinizi özlemişsiniz. Sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum” diyerek başladı.

Ardından Karadeniz’deki doğalgaz sondaj çalışmalarına değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Erzurum'un kışı ve soğuğu meşhur ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız doğalgaz hatlarımız var. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak." (Kısa Dalga)

Gündem