Erdoğan'dan referandum açıklaması

Erdoğan'dan referandum açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili " Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. Beklentimiz gerçekleşmez ve 400'ün altında bir meclis aritmetiği oluşursa bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? Öyleyse millete gideceğiz" dedi.

İstanbul'da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifi konusunda açıklamalarda bulundu. "Son günlerde yaşanan kimi tartışmalar daha düne kadar sosyal medyadan ahkam kesenlerin yan çizmeye başladığını gösteriyor. Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affedecektir" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti

"Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. Beklentimiz gerçekleşmez ve 400'ün altında bir meclis aritmetiği oluşursa bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? Öyleyse millete gideceğiz. Son sözü millet söyleyecek. Kilidi milletimizin iradesi açacak.

Artık başörtülü valimiz de var

Demokrasimize gölge düşüren anti demokratik uygulamalara son verdik. Üniversite kapılarında göz yaşı döken genç kızlarımızın acılarını, Allah'a hamd olsun dindirdik. Kamu kurumlarında başörtülü kadınlarımızın hiçbir baskıya uğramadan çalışabilmesinin önünü açtık. Hamd olsun artık başörtülü valimiz de var. Allah'a hamd olsun artık silahlı kuvvetlerde başörtülü subaylarımız var. Bunlarla beraber yargıda hamd olsun artık hakimlerimiz, savcılarımız var. Olmaz diyorlardı. Er veya geç olacak dedik ve oldu. İmam Hatip okullarına ve meslek liselerimize yönelik kat sayı zulmü gibi adaletsizlikleri ortadan kaldırdık.

Karşımda Şule Yüksel Şenler İmam Hatip'ten kızımız var. Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin tüm okullarımızda seçmeli ders olarak okutulmasına imkan sağladık. Kuran kurslarımızı ilim irfan yuvalarını hedef alan darbe dönemi ürünü düzenlemeleri tarihe gömdük.

Reform sürecinin adeta zafer tacı olacak

Hiçbir insanımızın inancından, sakalından, saçından hayat tarzından dolayı ötekileştirilmediği bir huzur iklimini ülkemiz genelinde tesis ettik. Bugün kadınlarımız kılık kıyafetleri sebebiyle haksızlığa uğramadan hayatın her alanında sorumluluk üstlenebiliyor.

Kısa süre önce meclisimizin takdirini sunduğumuz anayasa değişikliği teklifi yasalaşması halinde bu reform sürecinin adeta zafer tacı olacaktır. Bu düzenleme kabul edilirse artık hiç kimse aklına estiğinde sosyal medya üzerinden bir gece yarısı eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecektir. Allah'ın izniyle bir daha bu millete üniversite kapılarının önlerine kurulmuş ikna odası utancını kimse yaşatamayacak.

Özgürlük kılıfı altında toplumun taşıyıcı sütunu olan aile müessesesinin yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. İnsan fıtratına aykırı, sapkınlık virüsünün millet varlığımızı daha fazla zehirlemesinin önüne set çekmek istiyoruz.Temennimiz, meclisimizin 400'ün fevkinde bir oyla bu düzenlemeyi genel kurulda kabul ederek kadınlarımızın beklentilerine cevap vermesidir." (DHA)

Gündem