Erdoğan'dan 'hizmet' mesajı: Ülkeyi biz yönetiyoruz, İstanbul'daki 'zat'tın imkanı yok

Erdoğan'dan 'hizmet' mesajı: Ülkeyi biz yönetiyoruz, İstanbul'daki 'zat'tın imkanı yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem açılış töreninde konuştu. Erdoğan "Murat Kurum kardeşimizin şehri devralmasıyla projelerimiz hızlanacaktır. Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat böyle bir imkâna sahip mi? Değil. AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir inşallah sarkma söz konusu olmayacak..." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete giren Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının toplam uzunluğunun 340 kilometreye çıktığını bildirdi. Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a hizmet etmediğini savunan Erdoğan Murat Kurum seçildiği takdirde, yerel yönetimler ile merkezi hükümetin birlikte çalışma yürüterek projelerde sarkma olmayacağını söyledi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, bugün şehrin ulaşımını rahatlatmanın yanı sıra aynı zamanda tarihi boyutu da olan anlamlı bir açılış töreni nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Erdoğan, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sisteminin, ülkenin en eski demir yollarından biri olduğunu, ilk kısmı 153 yıl önce hizmete giren hatla özellikle Bakırköy ve Yeşilköy'ün gelişmesine, büyümesine önemli katkılar sağlandığını aktardı.

"Bir yanlışlık oldu bu görevi aldı, İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu"

Erdoğan konuşmasında İBB adayı Ekrem İmamoğlu için şöyle dedi:

"Bugün burada şu gerçeği tüm samimiyetimle tekrar ifade etmek istiyorum, biz yaklaşık yarım asırdır siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar aziz milletimizin takdiriyle pek çok göreve geldik. Bundan 30 yıl önce İBB başkanı olarak devraldığımız sorumluluğu sürdürüyoruz. Anne babalar bilir şöyle bir hafıza kaydımızı tazeleyelim. Hatırlayın 94’te göreve geldiğimizde İstanbul çöp çukur çamurdu. İktidarda CHP vardı. Yani şuandakinin büyükleri. Peki İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtulmak için. Peki rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir çehre verdi ve İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras Kadir Beyle ta bu şahsa kadar geldi. Şimdi bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp çukur çamur oldu. Yatırım yok. Şu anda Sirkeci’den buraya kadar gelirken hattın halini gördük. Yeniden İstanbul diyoruz.

İmamoğlu yönetimine: Zavallı!

"Açılmış kuyusunu doldurmak suretiyle hizmet ettiğini zanneden Kağıthane’de maalesef temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var. Bunlara gereken dersi 31 Mart’ta vermeye hazır mıyız? Ne yaparsak yapalım içeriğine mahiyetine faydasına bakmadan gayet takoz koymanın çabasında oldular. Sayısız engelle karşılaştık. Ülkeye ve millete hizmet yolundan sapmadık. Rabbimizin bahşettiği her nefesi tüm Türkiye’ye hizmet etmek için harcadık.

"İstanbul’da hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir"

"Bir İstanbullu olarak tüm dünyanın gözbebeği olan bu şehrin meselelerini takip ediyor İstanbul’u garip bırakmamak için çalışıyoruz. Bu şehri tüm dinamikleriyle tanıyan biri olarak İstanbul’un ihmale gelmeyeceğini çok iyi biliyorum. İstanbul kendisine vakfedilmeyi, uğruna adanmayı gerektiren sadece ve kendisiyle ilgilenilmesini isteyen bir şehirdir. İstanbul’da hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir.


"Murat Kurum kardeşimizin şehri devralmasıyla projelerimiz hızlanacaktır. Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat böyle bir imkâna sahip mi? Değil. Fakat 31 Mart’tan itibaren inşallah Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman herhangi bir inşallah sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz. Kaldığımız yerden yeniden bismillah diyerek işe koyulacak inşallah aziz İstanbul’un fetret devrini sona erdireceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem