Erdoğan'ın avukatı, Mumcu'nun katillerini savunduğu haberleri sildirdi

Erdoğan'ın avukatı, Mumcu'nun katillerini savunduğu haberleri sildirdi
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, Uğur Mumcu’nun katillerinin savunmanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal’ın üstlendiğine dair açıklamalarına erişim engeli getirildi. Kılıç, “Bu kadar utanmakta haklı” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal’ın 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katillerini Mahkeme’de savunduğunu açıklamıştı. 24 Ocak 1993 tarihinde öldürülen Uğur Mumcu’nun davası 30 yıldır sürmesine ve karanlıkta bırakılmasına tepki gösteren Kılıç, davada yer alan isimlere dikkat çekmişti. Kılıç, Uğur Mumcu davasında Tehvidi Selam Kudüs Ordusu’nun yönetici ismi olarak 5 yıl cezaevinde kalan Mehmet Ali Tekin’in avukatının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal olduğunu belirtmişti.

Önce tazminat davası açıldı

Sevda Erdan Kılıç’ın yaptığı açıklama üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal önce tazminat davası açtı. İnal, Kılıç’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek, 250 bin TL tazminat istemiş; davaya bakan Mahkeme de istemi jet hızıyla gündeme aldı.

Erişim engeli getirildi

Avukat Mustafa Doğan İnal, bu kez de haberlere erişim engeli getirdi. Sevda Erdan Kılıç’ın, yaptığı açıklamaların yer aldığı tüm haberler, Mahkeme kararıyla erişimden kaldırıldı.

"Utanmakta haklısın"

Erişim engeli kararlarına tepki gösteren Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanının avukatı bu kez de haberlerimize erişim engeli getirdi. Avukat Bey bu kadar utanmakta haklı Bu bir itibar davası değildir, bu bir utanç davasıdır. Cumhurbaşkanının avukatı yaptıklarından o denli utanıyor ki; Mumcu davasında katilleri nasıl da savunduğu bilinmesin, duyulmasın istiyor. Çünkü Uğur Mumcu bu halkın vicdanıydı, bu halkın kulağıydı, diliydi. ‘Vurulduk ey halkım, unutma bizi’ dedi, unutmadık. Ama sizi de unutmadık, bu kararlar da yaptıklarınızı unutturmayacak. Vakti zamanında ‘Tuğlayı çekersek, duvar yıkılır’ diyenler. İşte duvarınız. Biz tuğlayı çekmeye de duvarı yıkmaya da kararlıyız” (Kısa Dalga)

Gündem