Erdoğan'ın hedef aldığı Naci Görür: Ben değilimdir herhalde

Erdoğan'ın hedef aldığı Naci Görür: Ben değilimdir herhalde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Profesör müsveddesi’ sözüyle hedef aldığı düşünülen Prof. Naci Görür sözlerin kendisine yönelik olmadığını ümit etti, “Ben şu bu fiyatı demedim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP aday tanıtım toplantısında isim vermeden bir profesörü kastederek şunları söylemişti: “Geçen akşam bir TV kanalında bir Prof. ne dese beğenirsiniz? Prof. ha! Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanları yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle. Bu adam profesör. Düşünün, barajın yok, havalimanın yok, bütün bunlarla beraber TOGG’un yok. Uçak gemin yok, domates patates kaç para onu söyle.

Ya bu adam Prof. Müsvedde bu… Öncelikle senin profesörlüğünden bu millete ne gelir? Önce bir ülkenin kalkınması için nelere ihtiyaç var bunu söyle.”

'Ben domates demedim, ben olamam'

Kamuoyunda Erdoğan’ın bu sözlerinin jeolog, Prof. Dr. Naci Görür’e yönelik olduğu anlaşıldı.

TELE1’den Bişar Arslan’a konuşan Görür, Erdoğan’ın açıklamasını dinlediğini ve sözlerin kendisine yönelik olmadığını ümit etti. Görür; “Ben değilimdir herhalde. Sayın cumhurbaşkanı beni hedef almadı. Çünkü orda diyor ki biberin fiyatı, domatesin fiyatı diyor. Ben şu bu fiyatı demedim. Dolayısıyla ben hedef değilim. Benim ‘Az yol yapalım, az köprü yapalım’ şeklinde benzer bir açıklamam var ama domatesin biberin fiyatı mevzularına hiç girmedim” ifadelerini kullandı.

Naci Görür açıklamalarında ne demişti?

"Yapı stoğu belli. İstanbul’da bütün güçleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Deprem dirençli olmayan binayı ya yıkacaksın ya güçlendireceksin. Halkla ve yerel yönetimlerle bu işi yapacaksınız. Millet olarak ne havalimanı ne köprü ne yol istiyoruz istediğimiz can güvenliği. Diğer parametre çevre ve ekosistem. Bakın, şu an 100 milyon ton moloz birikti. Bu molozlar inşaat malzemesi." (Kısa Dalga)

Gündem