Erdoğan'ın 'Kalıcı bir sisteme bağlanacak' dediği kıdem tazminatı reformu yeni dönem planında yer almadı

Erdoğan'ın 'Kalıcı bir sisteme bağlanacak' dediği kıdem tazminatı reformu yeni dönem planında yer almadı
2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı’nda yer verilen “kıdem tazminatı reformu” hedefi, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı’nda yer almadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran 2020’de “Amacımız işçilerin kıdem tazminatı hakkını, birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı bir sisteme bağlamaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak" "en başta gelen görevimizdir" dediği kıdem tazminatı 2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı’nda yer verilmedi. “kıdem tazminatı reformu” On Birinci kalkınma Planında yer almıştı.

“Kıdem tazminatı reformu”, 18 Temmuz 2019’da TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan; 2019-2023 yıllarını kapsayan On Birinci Kalkınma Planı’nda “Kıdem tazminatı reformu gerçekleştirilecektir” hedefi ile yer almıştı.

'Amacımız işçilerin kıdem tazminatı hakkını, birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı bir sisteme bağlamaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran 2020’de yaptığı bir açıklamada; “Amacımız işçilerin kıdem tazminatı hakkını, birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı bir sisteme bağlamaktır” demişti.

On Birinci Kalkınma Planı’nda reform ile ilgili ayrıca, “Kıdem tazminatı reformu sosyal tarafların mutabakatıyla gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanmış ve şu hedefe yer verilmişti:

“Bireysel emeklilikteki otomatik katılım sistemi sistemde kalış süresi ve fon tutarını artıracak şekilde yeniden düzenlenecek ve bireysel hesaplara dayalı kurulacak kıdem tazminatı fonu ile entegre edilecektir.”

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine dağıtıldı. On Birinci Kalkınma Planı’nda hedeflenen, “kıdem tazminatı reformu” yeni planda yer almadı. (ANKA)

Gündem