Erdoğan'ın sepeti 7 ayda en az iki kat zamlandı

Erdoğan'ın sepeti 7 ayda en az iki kat zamlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi marketinden Ekim 2021'de yaptığı alışverişteki ürünlerin bugünkü fiyatı en az iki kat fazla. Çubuk kraker yüzde 273 zamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 Ekim 2021’de İstanbul Kısıklı’daki evinin yakınında yer alan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından yaptığı alışverişi bugün yapsa iki katı aşkın para ödeyeceği hesaplandı.

Erdoğan'ın torunları için atıştırmalıktan ibaret alışverişi 1002 TL tutmuştu. Alışveriş sepetinde et, süt, bakliyat gibi temel gıdalar yer almamıştı.

Erdoğan, alışveriş sonrasında, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer" demişti.

sepet.jpg

BirGün’ün gezdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki fiyatlar, enflasyonu bir kez daha gözler önüne serdi. Erdoğan’ın 7 ay önce gittiği alışverişte, atıştırmalık reyonunun önünde çekilen fotoğrafta kareye giren ürünlerden fiyatı en çok artan yüzde 273 ile Çubuk Kraker oldu.

Gündem