Erdoğan'ın 'son seçimim' sözlerine Ömer Çelik yorumu: Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler

Erdoğan'ın 'son seçimim' sözlerine Ömer Çelik yorumu: Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın 'Son seçimim' ifadesine ilişkin "Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler" dedi. Çelik bu sözler için "Siyaseti bırakırım manasında bir söz değil" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "31 Mart benim için bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" sözlerine AKP'li isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un ardından bu kez de AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamada bulundu.

"O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil"

CNNTürk yayınına katılan Çelik şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler. Bizim hatırlanacağımız şeyler eserlerdir, yaptığımız işlerdir. Ben çok uzun zamandır kendisi ile beraberim. Yorulmaksızın, durmak bilmeksizin çalışır. Siyasette gençlerin yetişmesine çok önem veriyor. Onlara bir gün devralacaklarını her zaman hatırlatıyor. Siyaset yaptığımız görevlerden daha geniş bir şey. Cumhurbaşkanımız için siyaset bir hayat tarzı. O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil.

Bununla ilgili bir siyasi gündemimiz yok Meclis'in kendini feshetmesi gibi. Önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendireceğiz. Siyasette bildiğim bir şey var. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar verir. Vatandaşımız cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor. Böyle büyük bir irade var. Cumhurbaşkanımızın liderliği organik. Millet kal derse kalırız, git derse gideriz der cumhurbaşkanımız da. Seçim vesilesi ile dışarıda gördüğüm Cumhurbaşkanımıza teveccüh artarak devam ediyor.

YRP yorumu

Çelik geçen seçimde birlikte yol aldıkları ancak bu seçimlerde anlaşma sağlamamaları üzerine seçime ayrı girmeye karar veren Yeniden Refah Partisi ile ilgili de şunları söyledi:

"Şu an itibarıyla Cumhur İttifakı'nda değiller. YRP ve bir iki parti de var. Müstakil parti olarak mı kurulmuşlar yoksa AK Parti içerisinde muhalefet olarak mı kurulmuşlar? Milli manevi değerler açısından istedikleri her şeyi cumhurbaşkanımız gerçekleştirmiş. Parti yönetimi CHP'yi kazandıracak bir motivasyon içerisine giriyor. Ama tabanındaki seçmen, milli manevi değerlerin cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. YRP tabanındaki vatandaşlarımız cumhurbaşkanı aleyhine bir tutum içerisine girmeyecekler." (Kısa Dalga)

Gündem