Erdoğan'ın sözlerine eleştiri okları: Siyasilerden tepkiler sürüyor

Erdoğan'ın sözlerine eleştiri okları: Siyasilerden tepkiler sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar” sözlerine siyasilerden tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Aydın mitinginde; “Bunlara öyle bir çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar” dedi. Erdoğan'ın sözleri eleştirileri de beraberinde getirirken Meral Akşener'in ardından Davutoğlu, Babacan, Özgür Özel ve Faik Öztrak'tan tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar” sözlerine; “‘Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını, Sayın Erdoğan konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum’ Bu ifadede Erdoğan yazan yerde daha önce Bahçeli yazıyordu. Ah, ah nereden nereye” tepkisini gösterdi.

"Uyarı işaretini yerleştiriniz"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine, olumsuz davranış anlamına gelen yayıncılık sembolünü paylaşarak tepki gösterdi.

Babacan, “Sayın Erdoğan’ın bugünkü Aydın konuşmasını yayınlayan TV kanallarına sesleniyorum: Lütfen yayın öncesi ilgili uyarı işaretini videonun başına yerleştiriniz” dedi.

"Hayatımızdan çıkaracağız"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine; “14 Mayıs günü bu çirkin dili, milletimizin oylarıyla hayatımızdan çıkaracağız” tepkisini gösterdi.

"Hak etmiyorsun Türkiye"

Faik Öztrak'ta Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren isimlerden oldu. Öztrak Erdoğan'ın daha önceki hakaret içeren sözlerine de yer verdiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Üslubu beyan aynıyla insan. Sen bu kötü üsluba muhatap olmayı hak etmiyorsun Türkiye.

‘Geri zekalı, haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, eşkıya, çürük, sürtük, siyasi eşkıya, haysiyetsiz, onursuz, sanatçı müsveddesi, edep fukarası, ahlaksız, haysiyet celladı, kan emici…’ (ANKA)

Gündem