Erdoğan'ın 'sulu ve sigara' açıklamasına CHP'den tepki: Sana ne?

Erdoğan'ın 'sulu ve sigara' açıklamasına CHP'den tepki: Sana ne?
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sigara ve içki vergileri hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi: Sana ne? Sen insanların aç ve sefil yaşamamasından sorumlusun.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sigaradaki vergiler hakkında sarf ettiği "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor" sözlerine CHP'den tepki geldi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter'dan "Sana ne Erdoğan?" diye sorarak, cumhurbaşkanlığının 'vatandaşın ne içtiğinden değil, aç ve sefil yaşamasından sorumlu olduğunu' söyledi.

Antmen şu ifadeleri kullandı: "Sana ne? Sen insanların aç ve sefil yaşamamasından sorumlusun. Vatandaşın ne içeceğine sen mi karar vereceksin? Sana ne Erdoğan? Sana ne?! Kimin ne giydiğinden, ne yediğinden, ne içtiğinden, ne söylediğinden sana ne?"

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, sigaradaki vergiler hakkında "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor" ifadelerini kullandı.

ABD''li milyarder Elon Musk'ı gördüğünde "Bu sigara tüketimine karşı mücadeleye de biraz para harca" diyeceğini söyleyen Erdoğan, stadyumda sigara içilmeye devam edildiğini de belirterek şöyle dedi: "İşte bu kurusu… Sulusu da var. Buralarda yanında şişeleri ile gelip bütün polislere rağmen içeriye girip orada uygun yerlerde ne yazık ki biraysa bira, farklı farklı onları da içenler var. Yani hem kuru hem sulu… Bunların hepsi kime zarar o stadyuma geleyim ben sporcuları seyredeyim diye oraya gelen benim vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor." (Kısa Dalga)

Gündem