Eren Erdem: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Değişim sizin liderliğinizde olmalı' dedi

Eren Erdem: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Değişim sizin liderliğinizde olmalı' dedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye yaptığı açıklamada belediye başkanları toplantısıyla ilgili haberlere tepki gösterip "Artık hayret ediyorum, bunları medyaya aktaranlar nereden üretiyorlar" dedi.

Seçim sonrası başlayan "parti içi değişim" ve sızıdırılan Zoom toplantısı tartışmalarının devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'nde sular durulmuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi günü partisinin belediye başkanları ile bir araya gelmişti. Toplantıya ilişkin kulis haberlere göre buluşmada söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

İmamoğlu zoom toplantısının kamuoyuna "gizli", "ihanet" gibi ifadelerle aktarılmasının yanlış olduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, "Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var" sözlerine atıfta bulunarak, "Bu açıklamayı doğru bulmuyorum” dedi.

Toplantıda ağırlıklı olarak yerel seçim hazırlıkları ile belediyelerin çalışmaları ele alındı. Kılıçdaroğlu ittifak konusunda da “Biz hazırlıklarımızı tek başına seçime girecek gibi yapalım. İttifak olursa o zaman konuşulur" mesajı verdi.

İnternete sızan, "değişim" talep eden isimlerin bir araya geldiği "zoom" toplantısı da buluşmanın gündemindeydi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye yaptığı açıklamada "Artık hayret ediyorum, bunları medyaya aktaranlar nereden üretiyorlar" dedi. Erdem şöyle devam etti:

"Örneğin Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı söyledi... Kemal Bey'e "çekilin" dedi. Zaten bizim belediye başkanları toplantımızda Kemal Beye "çekilin" deme kontenjanı vardır, yüzde 3 bunu söyler. Kemal Bey geldiğinden beri olan bir şey, bu bir kontenjan zaten.

Çanakkale'de, orada burada muhalif 3-4 belediye başkanı çıkıp Kemal Beye "Çekilmelisiniz" der, bunlar Ekrem Beyci filan da değiller. Ayrıca Ekrem Bey de konuşmasında "Sayın Genel Başkanım, bir değişim olacaksa sizin liderliğinizde olması gerekiyor" şeklinde bir ifade kullandı, aynen oradadır. İki yüz yedi belediye başkanı ve MYK üyelerinin tanıklığında yaptı bu konuşmayı. "Ben değişimi sizinle konuşarak yapmak taraftarıyım" dedi, çok yapıcı bir konuşma yaptı. Ama basına şöyle yansıdı "Genel başkanlıktan çekilmezseniz ben yerelde yokum", öyle bir cümle yok." (Kısa Dalga)

Gündem