Eren Erdem: Yanardağ’ın cezaevinde olması ile enflasyon arasındaki bağlantı var

Eren Erdem: Yanardağ’ın cezaevinde olması ile enflasyon arasındaki bağlantı var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, "Ekonomik sorunları topyekün değerlendirmek için Yanardağ’ın cezaevinde olması ile enflasyon arasındaki bağlantıyı kurmak zorundayız" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, iktidarın rasyonel politikalar yerine yerel seçime kadar hibrit bir modelle devam etme çabasıyla günü kurtarmaya çalıştığını ifade etti. Erdem, “Yükseliş trendini nasıl durduracakları konusunda da kafaların net olduğunu sanmıyorum.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdem, enflasyonun yükseldiği, faiz oranlarının kısmen yükseldiği, döviz kurlarının hala arttığı ve fiyatların zirvede olduğu bir dönemde, bu durumu durduracak politikanın temelinde güvenin bulunması gerektiğini vurguladı.

'Merdan Yanardağ’ı yaptığı bir ironi'

Yabancı yatırımcılara güven verilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın yaptığı bir ironi nedeniyle cezaevine konulması veya TÜİK'in bu rakamları açıklaması konusunda dünya nezdinde nasıl bir güven sağlanacağını sorguladı.

Erdem, “Merdan Yanardağ’ı yaptığı bir ironi yüzünden cezaevine koyarsanız, TÜİK’e bu rakamları açıklatırsanız dünyaya nasıl güven verecekseniz?” dedi.

'Hukuk düzelmeden ekonomi düzelmez'

Erdem, Türkiye'nin hukuk sisteminin içine düştüğü endişe verici durumdan çıkılmadıkça, devlet-parti ilişkisinin yeniden düzenlenmediği, kurumların bağımsızlaştırılmadığı ve yapısal reformların masaya yatırılmadığı sürece, uygulanan politikalara rağmen iktisadi politikanın Türkiye'nin ekonomik durumunu iyileştirmeyeceğini ifade etti.

Erdem, Yanardağ'ın cezaevinde olmasının sebepleriyle bugünkü enflasyon arasında bağlantı kurmanın önemini vurgulayarak bu sorunun toplu bir çözüm olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. (Kısa Dalga)

Gündem