Erişim sağlanamamıştı: Twitter'a (X) artık ulaşılabiliyor

Erişim sağlanamamıştı: Twitter'a (X) artık ulaşılabiliyor
Eski adıyla Twitter, yeni ismiyle X isimli sosyal medya platformunda erişim sorunu yaşandı. Dünya çapında kullanıcılar yaklaşık bir saat sonra erişim sağlayabildi. X şu anda kullanılabiliyor.

Tesla ve SpaceX Yöneticisi Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter yerine X ismiyle anılan sosyal medya platformuna dünya genelinde yaklaşık bir saat erişim sağlanamadı.

Sorunun ne olduğu anlaşılamazken konuyla ilgili resmi bir açıklama da yapılmadı. Downdetector sitesi onlarca ülkede kullanıcıların X'e erişim sağlayamadığını aktardı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada "Twitter'ın bazı servislerinde global kaynaklı kesintiler yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Süreç Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz tarafından takip ediliyor." ifadelerini kullandı.

Twitter'ın adı değişmişti

SpaceX ve Tesla'nın da sahibi Musk, Twitter'ı ekim ayında satın almış ve o tarihten itibaren radikal değişikliklere gitmişti. Twitter'ın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik "kuş" logosunu "X" harfi ile değiştirmişti. Twitter hesabının açıklamasına "X.com" yazan Musk, "X.com" adresinin artık "twitter.com"a yönlendirdiğini açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem