Erk Acarer'den 'Emre Olur'u sorgulayan savcı' iddiası: Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Peker’i öğle üstü kahvesi içmeye çağırdı

Erk Acarer'den 'Emre Olur'u sorgulayan savcı' iddiası: Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Peker’i öğle üstü kahvesi içmeye çağırdı
Gazeteci Erk Acarer, "Emre Olur'u sorgulayan savcı, Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Peker’i öğle üstü kahvesi içmeye çağırmıştır" paylaşımı yaptı.

Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in soruşturmasına yürüten savcı Alim Yaşar hakkında sosyal medya hesabından iddialarda bulundu.

"ASIL KENDİSİ PEKER İLE İRTİBATLI MIDIR?"

Acarer'in paylaşımları şöyle:

1-Peker’in danışmanı Emre Olur, tutuklanmak üzere. Organize suçlar ifadesini de savcılık ifadesini de okudum! Sorulan sorular da boş kurulmaya çalışılan ilişki biçimleri de. Misal sayın savcı beni SEGBİS ile bağlasa muhtemelen daha fazlasını aktarırdım!

2-Yine misal Erk Acarer, Sedat Peker ile irtibatlı mıdır? diye sormuş. Elbette irtibatlıdır! Bilgiye giden yol diyebiliriz! Yoksa sayın savcım, AKP suçlarına sayemizde nasıl ulaşıp da buralardan, ters bir dosya oluşturmaya çalışacaktı?

3-Ancak Sayın Savcı Alim Yaşar’a şunu sormalıdır? Asıl kendisi Peker ile irtibatlı mıdır değil midir? Zira Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Peker’i öğle üstü kahvesi içmeye ne ben ne diğer meslektaşlarım değil kendisi çağırmıştır!

4-Olur’un ifadesinde ‘Ahmet Şık’ı, Peker ile Erk Acarer görüştürmüş’ olabilir diyor. Biz dünyalılar da gazeteciler de normalde iletişimleri böyle kurarız: ‘Telefonu var mı bıro, var bir sorayım döneyim’ şeklinde.

5-Böyle olabilirdi. Fakat 2 neden ile olmadı, birincisi Şık kaynaklara kendisi ulaşabilen iyi ve deneyimli bir gazetecidir. İkincisi kendisi ile şu aşamada kamuoyunun da bildiği süren kişisel bir kırgınlığımız vardır. Doğrusu bu bu aşamada mümkün değildir!

6-Şunu da kişisel olarak düzelteyim. Peker ile eskiden tanışık değil ‘takışıktık’! Başka konudan söz edelim. Aktardıkları ile yeri yerinden oynatan birinin basın danışmanı, dünyanın her yerinde en kritik haber kaynaklarından biridir. Buradan gazetecilere sopa göstermek tutmaz!

7-Neden söyleyeyim. Burada ‘bir suç örgütünün’ incelenmesi gerekir. Zira, çok da detaya girmeden söyleyeyim. Rüşvet çarkı, AKP’li bürokrat, danışman ve vekillerin karıştığı henüz geçen haftaya ilişkin bir onlarca suçtan biriydi. Bu suçu anlatan gazetecileri suçlamak, itiraftır!

8-Sayın savcıya not: Gerçek suçları araştırın, bugün sizi güvende tutan bu zincir yarın kopacak. Kendinizi riske atmayın. Gelin toplumun mihenk taşı olan aydın ve gazetecilere güvenin."

Gündem