Erkan Baş: 'Yargıtay'ın kararı açıkça anayasayı çiğneme girişimidir'

Erkan Baş: 'Yargıtay'ın kararı açıkça anayasayı çiğneme girişimidir'
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararına ilişkin; "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa’nın açık ve net hükmüne rağmen 'AYM kararına uyulmaması' kararı alması açıkça anayasayı çiğneme girişimidir. Anayasaya ve yasalara uygun olarak aldıkları bir karar nedeniyle AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yetmezmiş gibi bir de TBMM’ni tehdit etmesi açık bir darbe girişimidir!" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bugün akşam Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay kararına tepki gösterdi.

resim-2023-11-08-215308814.png

Baş, sosyal medya hesabından, şu açıklamayı yaptı:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa’nın açık ve net hükmüne rağmen 'AYM kararına uyulmaması' kararı alması açıkça anayasayı çiğneme girişimidir.

f-bibbfxuaad1cq.jpg

Herhangi bir makamın, 'Anayasa ve Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyoruz' açıklaması yapması, üstelik Anayasaya ve yasalara uygun olarak aldıkları bir karar nedeniyle AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yetmezmiş gibi bir de TBMM’ni tehdit etmesi açık bir darbe girişimidir! Tüm yurttaşlarımızı, tüm siyasi partileri bu paralel yargı darbesi girişimi karşısında ortak tavır almaya çağırıyorum. Merkez Yürütme Kurulumuz birazdan bu konu hakkında görüşmek üzere olağanüstü toplanacaktır." (Kısa Dalga)

Gündem