Ersan Şen 'kılığına' girdiler, internet sitelerine ünlülerin haberlerini sildirttiler

Ersan Şen 'kılığına' girdiler, internet sitelerine ünlülerin haberlerini sildirttiler
Ünlü kişilere haklarında internet sitelerinde çıkan haberleri sildirtme vaadinde bulunmak ve hukukçu Ersan Şen'in adını kullanarak sahte mahkeme kararları oluşturmakla suçlanan iki kişi tutuklandı.

Popüler kişiler hakkında çıkan olumsuz haberleri, sahte mahkeme kararlarıyla erişime kapatan şebeke çökertildi. Sahte erişim engeli kararı gönderdiği ileri sürülen İlknur Ö. ile Uğur Y. tutuklandı

Sabah'dan Atakan Irmak ve Dilek Yaman Demir'in haberine göre Geçtiğimiz aylarda bazı yayın organlarına gönderilen maillerde, ellerinde erişim engeli olduğunu ileri süren şüpheliler, ünlü isimlerle ilgili bir takım haberlerin kaldırılmasını talep etti. Ardından söz konusu kurumları arayan şüpheliler, ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen haberleri kaldırmayan kurum çalışanlarını tehdit etti.

İddialara göre ünlüleri hedef alan şebeke, önce sahte belge hazırlayarak medya gruplarını kandırmaya çalıştı. Şebeke, Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak, Prof. Dr. Yalçın Karakoca gibi 20'ye yakın ünlü isimle pazarlığa oturdu. Gönderilen maillerde ise ünlü ceza avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'in ismi kullanıldı.

İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasına göre bahsi geçen maillerle ulusal yayın organlarına gönderilen erişim engeli taleplerinin elle hazırlanan sahte belgeler olduğu ortaya konuldu. Belgelerin orijinal Sulh Ceza Hâkimliği kararlarıyla bire bir benzerlik gösterdiği, mahkeme adı, hâkim ve kâtip adı, sicil bilgileri yer alırken, kararda kaldırılmak istenen haberlerin linklerine yer verildi.

Maillerde ismi kullanılan ve mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Prof. Dr. Ersan Şen, mail hesabının kendi isim ve soyisim bilgileriyle oluşturulsa da kendisi tarafından kullanılmadığını aktardı.

Soruşturmada savcılık, medya kuruluşları ve muhabirleri arayan numara ve mailleri tespit etti. Danışmanlık şirketi sahibi olduğu belirtilen Uğur Y. ile ortağı olduğu belirtilen İlknur Ö. adlı şüpheliler tutuklandı.

Gündem