Ersin Çelik: Cumartesi günü öğlen saatlerine kadar bakan olduğunu bilmeyen isimler varmış

Ersin Çelik: Cumartesi günü öğlen saatlerine kadar bakan olduğunu bilmeyen isimler varmış
Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik: "Eski kabinedeki isimler görev alamayınca, gazetecilerin bürokrasi kaynaklı haber kaynaklarından net bilgi alınamadı..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 bakan ve 1 Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan oluşan yeni kabine üyelerini dün açıkladı.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, kabineyle ilgili "Bazı isimler bakan olduğunu bir kaç saat kala öğrendi" başlıklı yazısında özetle şu bilgileri aktardı:

"(...) İşte “isimler neden sızmadı?” sorusunun yanıtı da burada. Eski kabinedeki isimler görev alamayınca, gazetecilerin bürokrasi kaynaklı haber kaynaklarından net bilgi alınamadı. Eski kadrolar arasında bilgi alışverişi yaşanmadığı için de ortada dolaşan listeler ‘duyum’ ve ‘tahmin’den öteye gidemedi.

Erdoğan’ın yeni kabineyi bizzat ve büyük gizlilik içinde inşa ettiği anlaşılıyor. Yeni bakanlara görevleri isimler netleştikçe bildirilmiş. Yeni kabinenin yeni bakanlarından biri, “Cuma gecesi haberdar edildiğini” söyledi. Cumartesi günü öğlen saatlerine kadar bakan olduğunu bilmeyen isimler varmış. Erdoğan son gece titizlikle çalışmasına devam etmiş. Bazı bakanlıklar için belirlenen üç isim arasından tercihler yapmış. Yeni bakanlara tebliğleri ise Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan yapmış.

Yeni kabine, isimler üzerinden bir süre konuşulacak. Eski kabine ile kıyaslamalar yapılacak.

Bazı isimlerin, “düşünülmelerine” rağmen yeni dönemde görev istemedikleri biliniyor. Bazı isimlerin ise yeniden koltuk bekledikleri konuşuluyordu.
Ancak Ankara’da konuştuğum siyasi çevreler, Erdoğan’ın siyasete yeni isimler katmasının yanı sıra “görev kabinesi” oluşturduğunu düşünüyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem