Ertan Aksoy'dan Sinan Oğan'a destek veren seçmen profili analizi: Farkı kapatmaz ama büyük oranda düşürü

Ertan Aksoy'dan Sinan Oğan'a destek veren seçmen profili analizi: Farkı kapatmaz ama büyük oranda düşürü
Aksoy Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy; Sinan Oğan'a oy veren seçmenin ikinci tur tercihlerini inceledi. Oğan'a oy veren seçmenin 3'te 2'sinin Kılıçdaroğlu dediğini söyledi.

Aksoy Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy; Cumhuriyet gazetesindeki yazısında "İkinci turda ne olacağını anlamak isteyenler yine haklı olarak Sn. Sinan Oğan’ın kime destek vereceğini anlamaya çalışıyor. Açıkçası buna dair fikrim yok. Her iki tarafa da destek verme ihtimali olduğunu düşünüyorum" dedi. Aksoy özetle şöyle devam etti:

"Fakat seçmeninin kime oy vereceğine dair bir fikrim var. Bunun için bir data seti hazırladık. Sektörden dostlarımın desteği ile ilk tur öncesi yapılan ölçümlerde Sn. Sinan Oğan’a destek vereceğini ifade eden deneklerin datalarını derledik. Toplamda 1.906 örnekleme ulaştık. Bu datalar aynı metodoloji ile yapılmış araştırmalardan çekilmiş datalardan oluşmakta.

Büyük çoğunluğu çalışma çağındaki erkek seçmenlerden oluşuyor.

2018 seçimleri itibarıyla yaklaşık yarısı MHP ve İyi Parti gibi milliyetçi partilere oy vermiş. İçlerinde AKP ve CHP’ye oy verenlerin oranı birbirine çok yakın.

Bu kitleye sorduğumuz “seçim ikinci tura kalırsa kime oy verirsiniz” sorusunun yanıtları bizim için daha da önemli.

Oy kullanacağını ifade eden seçmeni ele aldığımızda 3 seçmenden 2’sinin Kılıçdaroğlu’na 1’inin de Erdoğan’a oy vereceğini anlıyoruz. Bu durum ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki farkı kapatmaz ama büyük oranda düşürür." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem