Ertuğrul Özkök'ün FARC-PKK yorumu Süleyman Soylu'yu kızdırdı

Ertuğrul Özkök'ün FARC-PKK yorumu Süleyman Soylu'yu kızdırdı
Hürriyet'in eski yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün, Kolombiya'da tarihi barış anlaşmasıyla silah bıraktıktan sonra toplumsal hayata entegre olan FARC gerillaları hakkında yaptığı yorum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kızdırdı.

Hürriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Ertuğral Özkök'ün, Kolombiya'da hükümetle yapılan tarihi anlaşma sonucunda silah bırakan ve siyasi partiye dönüşen Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) hakkındaki yorumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kızdırdı.

Özkök, Cengiz Semercioğlu'nun TV 100'deki programında silah bırakan eski FARC gerillalarının turizm rehberliği yaptığını söyleyip "Bizim PKK'lılar da bunu yapsalar daha iyi olur işte. Turizm rehberi olsunlar bütün bölgede o kadar zengin şey var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ilgili görüntüleri paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: "Kavala’dan, kayyum meselesine, Esad’ın çözüm olduğundan, 'Bizim PKK’lılar dağdan inip turist rehberi olmalı' tezine kadar, her türlü sözü söyleyen, buna rağmen konuşanların hemen içeriye atıldığını iddia eden; eski Türkiye’den kalma bir Ertuğrul Özkök klasiği."

KOLOMBİYA'DA NE YAŞANDI?

Kolombiya'da FARC ile hükümet arasında 2012'de başlayan barış görüşmeleri, 2016 yılında tarihi bir anlaşmayla sonlanmıştı. 42 yıl boyu toprak reformu için silahlı mücadele vermiş FARC'la iç savaşı sonlandıran barış anlaşması kapsamında, örgüt silah bırakmış, önde gelen liderleri bir siyasi parti kurmuş ve eski gerillaların sosyal hayata yeniden entegre olması için süreç başlatılmıştı.

Ülkede toplumsal barışın sağlanması ve yüzleşme için hem eski askerlerin hem eski gerillaların ifade verdiği, hakikat komisyonu benzeri mahkemelerdeki oturumlar da devam ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem