Esad: Suriye Türkiye’den söz değil icraat bekliyor

Esad: Suriye Türkiye’den söz değil icraat bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “siyasette uzun süreli küslük, dargınlık olmaz” diyerek görüşülebileceğini dillendirdiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Suriye, Türkiye’den söz değil icraat bekliyor” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için görüşülebileceğini dillendirdikleri Suriye Devlet Başkanı Esad, “Suriye Türkiye’den söz değil icraat bekliyor” mesajı verdi.

Suriyeli gazeteciler ve akademisyenlerle toplantı düzenleyen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bölgedeki gelişmeler ve Türkiye – Suriye ilişkilerine yönelik soruları yanıtladı.

Syrian Observar'da yer alan habere göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinin komşu ülkelerle ilişkilerini değerlendirirken Türkiye ile istihbarat örgütleri düzeyinde toplantıların gerçekleştirildiğini kaydetti.

“İkili görüşmelerin seviyesinin yakında artırılacağını” ifade eden Esad, “Türkiye’nin, Suriye’nin taleplerini karşımaya hazır olduğunu gösterdiğini” belirtti. “Suriye, Türkiye’den söz değil, icraat bekliyor” ifadelerini kullanan Esad’ın gazetecilere şu değerlendirmeyi yaptığı belirtildi.

"Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil"

Erdoğan ve Bahçeli ne demişlerdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta partisinin Meclis Grup Toplantısı sonrasında “Esad ve Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşme olup olmayacağına” ilişkin sorularına, “Olabilir” demiş ve “Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" yanıtını vermişti.

Cumhur ittifakının ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra, Erdoğan’ın Sisi ile kurduğu temasın doğru bir temas olduğunu, Esad ile de görüşülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Gündem