'Eşcinsel imam' Mohamed Zahed'in Türkiye'deki konuşması iptal edildi

'Eşcinsel imam' Mohamed Zahed'in Türkiye'deki konuşması iptal edildi
Avrupa’da ‘eşcinsel imam’ olarak bilinen Dr. Ludovic Mohamad Zahed’in İstanbul’da konferans verecek olmasına karşı LGBTİ+ karşı grupların boykot çağrısının ardından konferans iptal edildi.

Avrupa’da ‘eşcinsel imam’ olarak bilinen Dr. Ludovic Mohamad Zahed’in İstanbul’da konferans verecek olmasına LGBTİ+ karşı gruplar sponsor markalara karşı boykot çağrısıyla tepki gösterdi.

Brand Week İstanbul'un 7-11 Kasım tarihlerindeki düzenleyeceği konferansın kurumsal sponsorları Bayer ve Garanti BBVA, Ana medya sponsorlarıysa Bloomberg HT, Habertürk ve Show TV olarak afişlerde yer almıştı.

LGBTİ+ karşıtları bu konferansa sponsor olan markaların ekran görüntülerini sosyal medyada paylaşarak boykot çağrısı yapmasının ardından konferans iptal edildi.

Mohamed Zahed kimdir?

Ludovic-Mohamad Zahed 1977’de Cezayir’de doğdu. Ailesi Zahed bir yaşındayken Fransa’ya göç etti. Daha sonra tekrar Cezayir’e döndü. Gençlik yıllarında kısa süreliğine selefi harekete dahil oldu. Gençlik yıllarının sonundaysa selefiliği ve İslamı reddederek Budizm inancını seçti.

Zahed Fransa’nın Eşcinsel Müslümanları (HM2F) ve Fransa’nın İlerici Müslümanları’nın (MPF) kurucusu. Aynı zamanda kapsayıcı uluslararası ağ (IniMuslim) ve dinler arası LGBT+ ağının (Gin-Ssogie) kurucu üyesi ve klinik araştırma koordinatörü.

Paris’te LGBTİ+ bireylerin de gittiği bir cami açtı. Bu, ülkedeki diğer müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Zahed 2011’de Güney Amerikalı bir erkekle resmi olarak evlendi.

2014’te de müslüman olan iki İranlı kadını, İsveç’te dini bir törenle evlendirdi.

Gündem