Esenler Belediyesi'ne göre işçilerin eylemi bir 'yanlış anlaşılma'

Esenler Belediyesi'ne göre işçilerin eylemi bir 'yanlış anlaşılma'
Esenler Belediyesi temizlik işçileri düşük maaş ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi yaptı. Belediyeden açıklama geldi.

Esenler Belediyesi temizlik işçileri düşük ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakarak eylem yaptı.

Esenler Belediyesi Personel A.Ş. Toplanma Merkezi'nde bir araya gelen yaklaşık 400 işçi eylem yaparak taleplerini yönetimine iletti.

GazateDuvar'ın paylaştığı bilgilere göre; toplanma Merkezi'ne giden Esenler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli'nin "ekmeğinize bakın, ekmeğinizden olursunuz" diyerek işçileri tehdit etmesinin ardından, akşam saatlerinde belediyeden "Yanlış anlaşılma" açıklaması geldi.

'Yanlış anlaşılma'ymış

Esenler Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Herhangi bir iş bırakma söz konusu değildir." dedi.

"Bilgilendirme" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Belediyemiz şirketinde çalışan personelimizin ücret artışlarıyla ilgili değerlendirme süreci, çalışanlarımızın mağdur olmayacağı miktarda sonuçlanacak şekilde devam etmekte olup, herhangi bir iş bırakma söz konusu değildir. Bugünkü görüntü bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.

Esenlerli komşularımızın mutluluğu ve refahı için hizmet veren çalışma arkadaşlarımız, ortaya koydukları emeğin ve alın terinin karşılığını her zaman olduğu gibi yine alacaktır."

Gündem