Eşini demir çubukla öldürdü; ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Eşini demir çubukla öldürdü; ağırlaştırılmış müebbet isteniyor
Antalya'nın Kepez ilçesinde 31 yaşındaki eşi Rukiye Akgül'ü demir çubukla vurarak öldüren 34 yaşındaki Emrah Akgül'e ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

Emrah Akgül, 24 Aralık 2021'de saat 01:30 sıralarında evde tartıştığı belirtilen Rukiye Akgül'ü yaşadıkları binanın dışında başına demirle vurarak öldürmüştü. Zanlı polise teslim olmuştu.

Akgül hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Antalya 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın görülen son duruşmasına tutuklu sanık Emrah Akgül ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Emrah Akgül'e aynı suçtan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

'İndirim için yalan söylüyor'

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin gönüllü müşteki avukatı Saadet Öztürk, duruşma çıkışında şunları söyledi: "Sanık Emrah Akgül, Rukiye Akgül'ü 2 çocuğunun gözü önünde demir sopayla kafasına vura vura cani bir şekilde katletmiştir. Daha sonra Rukiye'nin altınlarını alarak kardeşine ulaştırdı. Bunların vekalet ücreti olarak kendi avukatlarına ödenmesiyle ilgili beyanları vardı. Burada hem cinayet hem de gasp eylemi işlemişlerdir. Sonradan beyanlarını değiştirdi. Fakat kendi beyanlarını yalanlamadığı için mahkeme tarafından itibar edileceğini zannetmiyorum. Sanık tarafı sürekli bir iffetsizlik iftirasında bulunsa da bunları kanıtlayabilmiş değildir. Sırf haksız tahrik indirimi almak için Rukiye'nin iffetine iftiralar atılmıştır. Mahkeme, şu aşamaya kadar bunlara itibar etmemiştir. Umarız mahkeme kararı buna uygun olacaktır." (DHA)

Gündem