Boşanma aşamasında olduğu kadını kılıçla öldüren erkeğin cezasına haksız tahrik indirimi

Boşanma aşamasında olduğu kadını kılıçla öldüren erkeğin cezasına haksız tahrik indirimi
İstanbul'da geçen yıl eşini parkta kılıçla öldüren Tuncay Kılıç'a verilen cezada iki kez indirime gidildi.

Tuncay Kılıç, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan, boşanma aşamasında olduğu Sema Ersin'i 6 Mayıs 2022'de Ataşehir ilçesindeki İsmet İnönü Parkı'nda öldürmüştü.

Yargılama dün İstanbul Anadolu 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık Tuncay Kılıç, Sema Ersin'in aile yakınları ve taraf avukatları katıldı.

'Balkona çıktığında sorun ediyordu'

Duruşmada söz alan Sema Ersin'in babası Nurettin Ersin, "Sanık benim çocuğumu vahşice öldürmüştür. Kimsenin kimseye öldürmeye hakkı yok. Çocuğumu planlı şekilde öldürdü. En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Ablasının ölümüyle ilgili duruşmada dinlenen Rukiye Ersin, ablasının uzun süre şiddete maruz kaldığını belirterek, "Sanık, ablam balkona çıkıp çamaşır astığında bile sorun ediyordu. Ablamla görüşmeme izin vermiyordu. Ben onun kardeşiydim. Sanığın attığı iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

'Defalarca bıçakladı'

Ersin ailesinin avukatı ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin temsilcisi Avukat Nilda Baltalı, sanığın herhangi bir indirimden yararlanmaması gerektiğini belirtti.

Baltalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir insanı bir kere bıçaklamak bile normal değilken sanık Sema'yı defalarca bıçaklayıp bu cinayeti canavarca ve tasarlayarak işlemiştir. Bir insan, sokak ortasında katledilmiştir. Bu nedenle suç vasfı yönünden mütalaaya katılmıyoruz. Ayrıca sanık, Sema'ya onu öldüreceğini sürekli belirtmiştir."

'Pişman... Şoka uğradı... Kontrolünü kaybetti...'

Duruşmada söz alan sanık avukatı Barış Yıldız, sanığa verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep ederek, "Öldürme eylemi yanlıştır ve müvekkil de pişmandır. Ani gelişen bir eylemle birlikte, o şoka ve aşağılamaya maruz kalan kişi kontrolünü kaybediyor ve maalesef eylem gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Savcıya göre 'kızgınlık sonucu'ymuş

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 'sanığın eylemini sadakat yükümlülüğünün ihlali nedeniyle duyduğu kızgınlık sonucu gerçekleştirdiğini' iddia etti.

Mütalaada bu gerekçeyle 'eşe karşı kasten öldürme' suçlamayla verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanması talep edildi.

'Af' talep etti, iki kez indirim aldı

Son sözü sorulan sanık, mahkeme heyetine "Affınızı talep ediyorum" diye seslendi.

Mahkeme, sanığa 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, cezada 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak cezayı 22 yıla, takdir indirimi' de kullanarak 18 yıl 4 aya düşürdü.

Sema Ersin'in ağabeyi Hikmet Ersin cinayetten sonra yaptığı açıklamada, "Tartışma olmuş, babamın evine gitmiş. Çocuklarıyla ayrı kalmaya dayanamayınca geri gitmiş. Boşanma süreci var. Dava açmışlar iki tarafta. Kardeşim avukata gidiyor. Adliyeden geri gelişte eve giderken planlı bir şekilde parka zorla götürüyor. Orada da bıçaklayıp öldürüyor. Şikayet edildi daha önce. 1 hafta 15 gün öncesinde karakola gidiyorlar. Yine bıçaklı bir saldırı oluyor dilekçe veriyorlar. Evi basıyor. En ağır şekilde ceza almasını istiyorum" demişti. (DHA)

Gündem