Eski AKP’li vekil, Kızılay Sağlık A.Ş.’nin müdüründen habere yorum yapan yurttaşa ‘hakaret’ davası

Eski AKP’li vekil, Kızılay Sağlık A.Ş.’nin müdüründen habere yorum yapan yurttaşa ‘hakaret’ davası
Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. şirketine müdür olmasıyla ilgili bir habere yorum yapan yurttaşa iki ayrı dava açtı. Davalardan birisi para cezasıyla sonuçlanırken, tazminat davası ise sürüyor.

BirGün’de 7 Haziran 2021 tarihinde “AKP’li eski vekile Kızılay’dan maaş!” başlığıyla yayımlanan haberde, “Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı” belirtilmişti. Haberde, Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da üç ayrı koltuğu bulunduğu iddia edilmişti.

BirGün’ün sosyal medya hesaplarından da paylaşılan habere çok sayıda yorum gelmişti.

Önder Öner isimli yurttaş da habere “Hortumlar ve hortumculardan bir kurtulsak bambaşka bir refah içinde olacağız kesin” şeklinde yorum yaptı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, AKP’li eski vekil Muhammed Murtaza Yetiş’in şikâyetiyle Önder Öner’e “Sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Önder Öner, “Düşüncemi paylaştım. Kullandığım ifade Yetiş’e yönelik değildi” dedi.

Ancak mahkeme 12 Eylül 2023’te Önder Öner’e bin 740 TL adli para cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Yetiş, bu davanın dışında bir de Öner’e 20 bin TL'lik tazminat davası açtı. (Kısa Dalga)

Gündem