Eski AKP'li vekilde zamlara tepki gösterdi: 'AK Parti ölçüyü kaçırdı'

Eski AKP'li vekilde zamlara tepki gösterdi: 'AK Parti ölçüyü kaçırdı'
Hükümetin getirdiği yüksek orandaki ÖTV zammına tepki gösteren eski AKP'li vekil Yıldırım, "AK Parti ölçüyü kaçırdı. 20 yıllık iktidarımızda maalesef bir ilki yaşıyoruz" dedi.

2004-2011 yılları arasında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nde Genel Müdürlük görevinde bulunan ve daha sonra AK Parti'den 24 Dönem Bursa Milletvekili seçilen Bedrettin Yıldırım, hükümetin akaryakıta getirdiği yüksek oranda ÖTV zammına tepki gösterdi ve "AK Parti ölçüyü kaçırdı" dedi.

'Milletimizin belini bükecek'

Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Akaryakıt zamları milletimizin belini bükecek. Bu zamlar iğneden ipliğe bütün tüketim harcamalarını tetikleyecek ve katlamalı yansıyacak. AK Parti ölçüyü kaçırdı. 20 yıllık iktidarımızda maalesef bir ilki yaşıyoruz."

yildirim.png

'Çok acil bir tasarruf kararnamesi yayınlanmalı'

Bedrettin Yıldırım daha sonra yaptığı iki paylaşımda ise kamuda tasarrufa gidilmesi için çok acil bir kararname yayınlanması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Hiç vakit kaybetmeden kamu harcamaları kesinlikle israf edilmemelidir. Çok acil bir tasarruf kararnamesi yayınlanmalı. Hiç bir şekilde kamuya demirbaş alınmamalı. Acil olmayan ihaleler yapılmamalı. Yap işlet devret projelerinin devlet katkıları beş yıl ötelenmelidir."

'Çok yazık çok'

"Ekonomi uzmanlarının söylediğine göre son beş yılda yaklaşık bir trilyon vergi affedilmiş ya da ödenmemiş. Hatta kimileri devletin tahakkuk ettiği vergiyi keyfi ödememiş. Şimdi zam ve vergilerle bir trilyonluk yükü milletin sırtına yükledik. Ekonomi böyle yönetilir. Çok yazık çok." (Kısa Dalga)

Gündem