Eski Ayasofya imamı Boynukalın: O laikliği kaldırmak gerekir

Eski Ayasofya imamı Boynukalın: O laikliği kaldırmak gerekir
Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın, “kız çocukları için ayrı okul açılabileceğini” savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e destek vererek, "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, bazı ailelerin kız çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istemediğini söylemişti.

Bakan Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" demişti.

Karma eğitimi hedef alan Bakan Tekin'in sözleri büyük tepkiye yol açarken, ancak destek verenler de oldu.

Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın ise el artırıp “laikliğin kaldırılması gerektiğini” savundu.

Boynukalın, Bakan Tekin’i destekleyen BBP lideri Mustafa Destici’nin paylaşımını alıntılayarak, şöyle dedi:

"Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir."

Destici ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" (Kısa Dalga)

Gündem