Eski Ensar Vakfı yöneticisi Osman Raşit Işık Muğla'da üniversiteye dekan oldu

Eski Ensar Vakfı yöneticisi Osman Raşit Işık Muğla'da üniversiteye dekan oldu
Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın eski yöneticilerinden Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı.

Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması ile gündeme gelen Ensar Vakfı yöneticileri kamu kuruluşlarında görev almaya devam ediyor

İstismar soruşturmasında adı yer alan istismarın gerçekleştiği vakıf yöneticisi Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Tüm tepkilere rağmen Sultanoğlu görevden alınmazken bir Ensar Vakfı yöneticisi daha kamu kuruluşuna atandı.

Eski Ensar Vakfı Muğla Şube Başkanı Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı.

Cumhuriyet gazetesinden Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Işık’ın lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini fen edebiyat fakültesi matematik bölümünde yapması dikkat çekti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay atamaya, “AKP’nin bilimsellikten ve demokratiklikten uzak; akademik yetkinliğe ve liyakate değil, gerici dernek ve vakıfların isteklerine göre yaptığı atamalar; üniversitelerde yandaş kadrolaşma sonucunu doğurdu” diye tepki gösterdi.

"Öğrenci güvenliğine gölge düşürüyor"

“Bugün ülkenin en köklü üniversiteleri, başlarında bir tane bile kabul görmüş makale kaleme almamış parti komiserleri tarafından yönetiliyor. Akademik üretim geçmişi yetersiz olan isimlerin tepeden inme şekilde dekan/rektör olarak atanmalarına her geçen gün yenileri ekleniyor” diyen Özbay, atama kararını eleştirdi.

Öğretmen yetiştirme alanında uzmanlığı olmayan Işık’ın, cemaatle bağlantısı nedeniyle öğretmen yetiştiren bir kurumun başına dekan olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Özbay, “Üniversitenin akademik saygınlığına ve öğrenci güvenliğine gölge düşürüyor. Türkiye’nin dünyanın en başarılı 500 üniversitesi listesine neden giremediğini soranlar, cevabı sistematik olarak gericileştirilen üniversitelerimizin getirildiği bu halde aramalı” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem