Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırının görüntüleri

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırının görüntüleri
Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Olayda 1 kişi ölmüştü.

Kısa Dalga - Ülkü Ocakları’nda Ankara’da öldürülen Sinan Ateş döneminin Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e 15 Mart 2022'de yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Bir kişi hayatını kaybetti

Ankara Gazetecisi’nin yayınladığı görüntülerde, Yüreğir ve Kadirli Ülkü Ocakları mensupları, Çağrı Ünel'e saldırdığı görülüyor. Silahını çeken Ünel'in açtığı ateş sonucunda Emrullah Kaplan hayatını kaybederken, bir kişi de ayağından vuruluyor.

Ünel, bu olay nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

‘Azmettirenler yüzünden gencecik bir çocuk öldü’

Görüntüleri paylaşan Gazeteci Alican Uludağ, “11 kişi saldırmaya geliyor. Saldırı sırasında iki kişi de kameraya çekiyor. Çekip azmettiricilere atacaklar. Azmettirenler yüzünden gencecik bir çocuk öldü” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

15 Mart 2022'de Eski Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel'e saldırı düzenlendi. Ünel, kendisine saldıran ülkücü Emrullah Kaplan'ı silahla vurarak öldürdü. Ünel'in saldırıdan önce Mersin'deki ülkücülerden, kendisine saldırmalarını istendiği fakat kabul etmediklerini söyledikleri bir telefon aldığı iddia edildi.

Olayla ilgilenen savcılık; saldırının, sosyal medyada yaşanan bir tartışma yüzünden gerçekleştiğini iddia etti.

Kimi kişiler, Ateş'in görevden alınmasına karşı çıktığı için Ünel'e saldırı düzenlendiğini ve Emrullah Kaplan'ın ölümü üzerine Ateş'e saldırılmış olabileceğini öne sürdü.

Millî İstihbarat Teşkilatı; Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili sunduğu özel raporda, bu olaya değindi. İsmail Saymaz; Ünel'e düzenlenen saldırının ardından kaleme aldığı 19 Mart 2022 tarihli yazısında, "Kaplan'ın ölümünün, silahların konuştuğu şiddet dalgasının önünü açabileceğini" ve "Kaplan’ın intikamı adına başka hayatların heba olabileceğini" yazmıştı.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem