Eski müsteşardan Yargıtay yorumu: Devlet eliyle hovardalığa davetiye

Eski müsteşardan Yargıtay yorumu: Devlet eliyle hovardalığa davetiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay'da üyelere ait odalarda banyo ve yatmak için özel alan bulunmasını eski bir müsteşarın sözlerini paylaşarak eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr İzzet Özgenç, Yargıtay'da üyelerin odalarında banyo ve yatmak için özel bölüm bulunmasını eleştirdi.

"HOVARDALIĞA DAVET"

Özgenç'in sosyal medyada eski bir müsteşarın sözlerini paylaşarak yaptığı açıklama şöyle:

"Devlette valilik ve müsteşarlık gibi önemli görevlerde bulunmuş bir şahsiyetin benimle paylaştığı düşüncelerini, ifadelerine biraz müdahalede bulunarak ve bu durumu anlayışla karşılayacağını ümit ederek, ekte paylaşıyorum:

Her bir Yargıtay üyesinin çalışma ofisinin arkasında, dinlenme amacıyla da olsa, kanepeli ve banyolu bir oda yapılması gereksiz olmuştur. Elbisesine ve vücuduna toz vesaire bulaştırıcı bir işte çalışmayan hakimin odasında banyo yapma ihtiyacı olamaz. Hakimin ofisinde dosya ve kitap okumak, bir hukuki sorunu mütalaa ve müzakere etmek gibi faaliyet icra etmesi, banyo yapmasını gerektirmez. Bir hakimin ve bürokratın çalışma odasının yanında bir yatma yeri ve banyo tasarlayıp inşa etmek, düpedüz devlet eliyle hovardalığa davetiye çıkarmak demektir."

Gündem