Eskişehir bar cinayeti davasında müebbet hapis kararı

Eskişehir bar cinayeti davasında müebbet hapis kararı
Eskişehir'de bir barda darp edildikten 7 gün sonra vefat eden 23 yaşındaki müzisyen Doğukan Yener'in ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan Mertcan Allar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 14 sanık yargılandı.

Davanın karar celsesinde, tutuklu sanık Mertcan Allar ile birlikte ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan tutuksuz yargılanan Seçil D., Caner T., Kaan Furkan G., Ercan A. ve cinayete iştirak ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Koray B. de hazır bulundu.

Duruşmaya, Doğukan Yener’in annesi Suzan Yener, kardeşi Batuhan Yener ve taraf avukatları katıldı.

Mertcan Allar'a, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi.

"Öldürme kastıyla vurmadım, pişmanım"

Yaptığı savunmada öldürme kastının olmadığını ve pişman olduğunu dile getiren Mertcan Allar, “Ben bu arkadaşları daha önceden tanımıyorum, düşmanlığım yok. İsim karışıklığından dolayı anlık olarak meydana gelen bir olaydır. Arkadaşıma benzediği için olaya dahil oldum. Sükunet ile davranmadığım için pişmanım, keşke yaşanmasaydı. Öldürme kastıyla vurmadım." dedi.

Anne Suzan Yener: "Yaşadıklarımı anlatamam"

Mahkeme heyeti tarafından söz verilen Doğukan Yener’in annesi Suzan Yener,sanıkların en ağır cezayı almasını istediğini dile getirerek, "Yaşadıklarımı anlatamam. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Ben yara bere içindeyim. Ya cezalandırılsınlar ya da Doğukan’ımı bana geri versinler. Bu işte kimin parmağı varsa, kim çanak tutuyorsa en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti ayrıca, eğlence mekânı çalışanı olan tutuksuz sanık Ali K. hakkında, maktulü ‘Basit yaralama’ suçundan 6 ay, eğlence mekânının sahibi sanık Caner T. ile hukuk işleri sorumlusu sanık Kaan Furkan G. hakkında güvenlik kamerası görüntülerine müdahale etmek suretiyle ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan ise 3’er yıl hapis cezası verdi.

Eğlence mekanı sahibine beraat

‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan yargılanan eğlence mekânının mesul müdürü sanık Seçil D. ve olay yerinin karşısındaki mekanın sahibi sanık Ercan A. hakkında ise beraat kararı verildi.

Cinayete iştirak ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 sanık da davadan beraat etti.

Ne olmuştu?

Geçen yıl 4 Haziran’da Eskişehir'in Yenibağlar Mahallesi Fabrikalar Caddesi üzerinde bulunan bir eğlence mekanında yaşanan olayda, sabaha karşı 5.30 sularında kavga çıktı. Arkadaşları ve kardeşi Batuhan Yener ile birlikte eğlenmeye giden Doğukan Yener, işletmede çıkan ve dışarı taşan kavgada darp edilerek ağır yaralandı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Yener, olaydan 7 gün sonra vefat etti. (Kısa Dalga)

Gündem