Eskişehir'de Onur Haftası'nda gözaltına alınan 18 kişi hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü

Eskişehir'de Onur Haftası'nda gözaltına alınan 18 kişi hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü
Eskişehir'de Onur Haftası'nda gözaltına alınan 18 kişi hakkında açılan davanın bugün ilk duruşması görüldü.

Eskişehir'de 18 kişi Onur haftası sebebiyle basın açıklaması düzenlemek isterken açıklamalarını gerçekleştiremeden gözaltına alınmıştı. Bugün davanın ilk duruşması görüldü.

Evrensel'in haberine göre, bugün duruşmanın ardından yapılan açıklamada konuşan Tolga Rahmi Solak, "2015'ten bu yana sürdüren o hukuksuz ve herhangi bir yargı dayanağı olmayan yasaklar devam ettirilerek, kolluk güçleri bir anda saldırarak, zor kullanarak gözaltına aldı. Bugün burada 18 hak savunucusunun ilk duruşması gerçekleşti" dedi.

"3 yıldır beraat ediyoruz, yine beraat edeceğiz"

2'nci duruşmanın muhtemelen bir karar duruşması olacağını ifade eden Solak, "Bugüne kadar Eskişehir özelinde sadece bunu söyleyebilirim; 3 yıldır beraat ediyoruz, yine beraat edeceğiz, yine beraat edeceğiz. Bundan sonra her sene olduğu gibi yine aynı tarihlerde Eskişehir sokaklarında olmaya devam edeceğiz. Nasıl ki bir heteroseksüel beyaz bir insan varlığı tarafından pişman olmuyorsa, pişman ettirilmiyorsa devlet tarafından, LGBT artılarda varoluşları yüzünden hiçbir zaman pişman olmayacak.Vardık, varız, var olacağız" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem