ESP operasyonunda 7 tutuklama: Eş Genel Başkan Tümüklü ve gazeteci Nadiye Gürbüz de var

ESP operasyonunda 7 tutuklama: Eş Genel Başkan Tümüklü ve gazeteci Nadiye Gürbüz de var
Seçimler öncesinde HDP’nin bileşenlerinden olan ESP’ye yönelik operasyonda 7 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun ve gazeteci Nadiye Gürbüz de bulunuyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük İstanbul ve Eskişehir merkezli iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ESP, SKM, SGDF üyelerinden 7 kişi, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

ETHA’nın haberine göre, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Kalender Polat, Sinem Çelebi, Adnan Özcan ve Selvinaz Göçmen çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sedrettin Polat, Bedran Çoğaltay, Serdal Işık, Fatma Deniz, Kerem Bükre, Leyla Can ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Burcu Ayyıldız ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Eskişehir merkezli soruşturma kapsamında ise Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir milletvekili adayı Müslüm Koyun “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Koyun’un tutuklanmasına “Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi olmak, Polen Gençlik Kültür Evi'ne gitmek, toplumsal eylemlere katılmak” gibi gerekçeler öne sürüldü.

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Meryem Yıldırım, Ebrar Uz, Hasan Polat, Uğur Ok, Tuncay Yıldırım Özen, Merve Havalı, Sude Çağlar hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Deniz Konak ve Alperen Aktaş ise yurt dışı çıkış yasağı ve imza verme adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. (Kısa Dalga)

Gündem