Fahrettin Altun’un pergolası davasında 4 gazeteci beraat etti

Fahrettin Altun’un pergolası davasında 4 gazeteci beraat etti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta kiraladığı araziye yaptırdığı kaçak şömine ve çardakla ilgili haber nedeniyle 4 gazetecinin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Hazal Ocak, Vedat Arık, Olcay Büyüktaş Akça ve İpek Özbey’in beraatlarına hükmetti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hazal Ocak, Vedat Arık, İpek Özbey, Olcay Büyüktaş Akça ve avukatları katıldı.

Heyet, Altun'un avukatının mazeret bildirdiğini, ancak yargılamamanın uzamaması için karar duruşmasının yapılacağını belirterek mazereti reddetti ve duruşmayı başlattı.

Bir önceki duruşmalarda mütalaasını sunan savcı, sanıkların ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından cezalandırılmalarını istemişti.

Savcı, bugünkü duruşmada mütalaasını tekrar etti.

"Üst düzey bürokratın yaptığı izinsiz çalışmaları fotoğrafladım"

Duruşmada esas hakkında savunma yapan tutuksuz sanık Vedat Artık, davaya konu olan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Arık, "Bizim yaptığımız gazeteciliktir. Ben foto muhabiriyim. Özel hayatın ihlali ve terörle mücadele eden kişileri hedef göstermekten suçlanıyorum. Ben, insan haklarına önem vermiş bir insanım. Üst düzey bir bürokratın yaptığı izinsiz çalışmaları fotoğrafladım. Davacının mülküne girmedim, fotoğrafları herkesin görebileceği bir noktadan çektim" dedi ve beraatını talep etti.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Hazal Ocak, çok uzun süredir çevre muhabirliği yaptığını belirterek, "Fahrettin Altun, terörle mücadele eden bir kamu görevlisi değil. Özel olarak yetkilendirilmedi. Kimseyi hedef göstermedim, özel hayatı ihlal etmedim. 3 yıldır yargılanıyoruz, hâlâ inanamıyorum. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Haberde hiçbir suç unsuru yoktur" dedi. Ocak da beraatını istedi.

Tutuksuz sanık İpek Özbey de "Gazeteciliğin suç olmadığını anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, üzerlerine atılı suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatlarına karar verdi. (ANKA)

Gündem