Fahrettin Koca açıkladı: 'Tüm ülkede koşullara uymayan sağlık kurumlarının binaları boşaltılacak'

Fahrettin Koca açıkladı: 'Tüm ülkede koşullara uymayan sağlık kurumlarının binaları boşaltılacak'
Sağlık Bakanı Koca, depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları sonucunda tüm ülkede koşullara uymayan sağlık kuruluşu binalarının boşaltılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremde pek çok ilde sağlık kuruluşu etkilendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Koca, depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları sonucunda tüm ülkede koşullara uymayan sağlık kuruluşu binalarının boşaltılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin sonucunda 44 bin 218 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi de yaralandı. 6 bin 444 binanın da yıkıldığı belirtildi. Depremde şuana kadar açıklanan ölü sayısı 17 Ağustos 1999 Gölcük depremindeki ve 33 bin kişinin öldüğü Erzincan depremindeki ölü sayısını geçti. Felaketin ardından 10 il afet bölgesi ilan edilirken, depremin 10’uncu gününde Elazığ da afet bölgesi ilan edildi. Deprem bölgesinde 830 bin 806 binada hasar tespitinin yapıldığı, 105 bininin yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olarak saptandığı da kayıtlara geçti.

'Bakanlığımız harekete geçti'

Konuya dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bölgede depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları sonucunda tüm ülkede koşullara uymayan sağlık kuruluşu binalarının boşaltılacağını açıkladı. Koca şunları söyledi:

"Kaçınılmaz, ortak gündem olan “yapıların depreme mukavemeti” konusunda, sağlık kurumlarının daha da hayati önemi sebebiyle Bakanlığımız harekete geçmiş durumdadır. Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları ülke genelinde yürütülmektedir. Koşullara uymayan binalar boşaltılacak."

Çukurova Üniversitesi kadrosu Yüreğir Devlet Hastanesinde hizmete devam edecek

"Adana Çukurova Üniversitemizin Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası depremde orta düzeyde hasar alan yapılardan biriydi. Hastalarımızın, kıymetli bilim adamlarımızdan almakta olduğu sağlık hizmetinin devam etmesi için gerekeni yapıyoruz. Balcalı Üniversitesi Hastanesinin tadilatı bitene kadar Çukurova Üniversitemizin kadrosu Yüreğir Devlet Hastanesinde hizmete devam edecektir.”

(Kısa Dalga)

Gündem