‘Falakalı cinsel fantezi’ davasında ibre beraate döndü

‘Falakalı cinsel fantezi’ davasında ibre beraate döndü
Kayseri'deki falaka davasında sanık Erkan T.'ye verilen ceza kararı bozuldu. Erkan T.'nin bazı kadınları para karşılığı falakaya çekerek cinsel fantezi yaptığı, bunların da videosunu çektiği iddia ediliyordu.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 2 yıl önce yaşanan bir olay tüm Türkiye'nin gündemine girmişti. Çünkü kargo şirketinde çalışan, evli ve 2 çocuğu olan Erkan T. maddi durumu iyi olmayan kadınlara para ödüyor ve onları falakaya yatırıyordu.

Erkan T. bu kadınları para karşılığı evine çağırıyor, gözlerine uyku bandı takıyor, ayaklarını da kelepçe ve eşarpla bağlıyordu. Erkan T. güzel olarak tanımladığı kadınlara 500, çirkin dediği kadınlara ise 250 lira veriyordu. Ancak bütün bu sistem Erkan T.'nin N.K. isimli kadına da benzer bir teklifle gitmesinin ardından bozuldu.

'Eşe karşı eziyet' suçu

10Haber'in paylaştığı habere göre; Erkan T., N.K.'ye de falaka teklifi yaptıktan sonra daha önce diğer kadınlarla çektiği görüntüleri de yolladı. N.K. ise bu görüntülerle birlikte soluğu savcılıkta aldı. Savcılığa yapılan suç duyurusu sonrası Erkan T. gözaltına alındı ama adli kontrol kararıyla da serbest bırakıldı.
Erkan T.'nin 'cinsel fantezi ve tatmin' amacıyla yaptığını söylediği falaka sadece tanımadığı kadınlara yaptıklarıyla sınırlı değildi.

Aynı zamanda evli olduğu H.T. de iddiaya göre; bu fanteziye maruz kalıyordu. Savcılık, Erkan T. hakkında 'eşe karşı eziyet çektirme' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'müstehcenlik' suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Kayseri 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Davanın geçen nisan ayında görülen 3'üncü duruşmasına sanık Erkan T. ile eşi H.T. katılmadı, sanığın avukatı Ahmet Bozkurt geldi.

Duruşma savcısı, davaya ilişkin görüşünün değişmediğini belirterek, mütalaasını tekrar etti. Savcı, sanığın ‘müstehcenlik' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, söz konusu görüntülerin ise müsaderesine (el konulmasına) karar verilmesini istedi. Ayrıca 'eziyet' suçundan da sanığın beraatine karar verilmesini talep etti. Hakim, Erkan T.'yi, 'müstehcenlik' suçundan 'iyi hal' indirimi de uygulayarak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırırken, 'eşe karşı eziyet' suçundan açılan kamu davası suçundan ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Videoları örnek olsun diye yüklemiş

Erkan T. ilk duruşmadaki ifadesinde eşinin rızası olduğunu söyledi ama bu rızayı nasıl elde ettiğini anlatmadı. Videolarda zorlama olmadığını da ifade eden Erkan T., "Bir kez de ismini H. olarak bildiğim bir kadın ile rızası dahilinde bir video çektim. Kimseye benzer bir uygulama yapmadım. Kimseyi zorlamadım. Bu videoyu bir yerde paylaşmadım.

Çünkü bu tarz videonun yasak olduğunu öğrendim. Videoların daha sonra nasıl yayıldığını bilmiyorum. Bu videolar emniyet tarafından sızdırılmış olabilir. Hiçbir yerde paylaşmadım. Cep telefonumda tespit edilen videolar, bu tarz internet sitelerinden aldığım videolardır. Bu tarz videoları yüklerken kadınların çıplak ya da giyinik olduklarına bakmadım. Bu durum beni ilgilendirmiyordu. Bu videoları örnek olsun diye yükledim, ardından sildim. N. isimli kadına bu tarz videolar çekip, paylaşmak istediğimi söylemiştim. O da kendisinin de merak ettiğini söylemişti." sözlerini kullandı.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Gündem