Faruk Bidirici'den Muharrem Sarıkaya'nın yanı sıra Fatma Şahin ve İHA'ya eleştiri

Faruk Bidirici'den Muharrem Sarıkaya'nın yanı sıra Fatma Şahin ve İHA'ya eleştiri
Medya ombdusmanı Bildirici "Şiddet gazeteciliğin özüne aykırıdır. Muharrem Sarıkaya’nın bir kameramana tokat atması kabul edilemez, mazur görülemez. Ayrıca Fatma Şahin’in o anda tepki vermeyip yayına devam etmesi ne kadar yanlışsa İHA’nın da Ahmet Demir'e sahip çıkmak için 2 gün beklemesi o kadar yanlış" dedi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı Muharrem Sarıkaya'nın İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmasının kabul edilemeyeceğini söylerken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de tepkisizce yayına devam etmesini eleştirdi. Bildirici, ayrıca, İhlas Haber Ajansı'nın, muhabirine yapılan saldırıyı görüntülerin sızmasına kadar geçen 2,5 gün boyunca servis etmemesinin de yanlış olduğunu söyledi. 

Bildirici, Twitter'dan şu paylaşımda bulundu:

"Şiddet gazeteciliğin özüne aykırıdır. Muharrem Sarıkaya’nın bir kameramana tokat atması kabul edilemez, mazur görülemez. Ayrıca Fatma Şahin’in o anda tepki vermeyip yayına devam etmesi ne kadar yanlışsa İHA’nın da Ahmet Demir'e sahip çıkmak için 2 gün beklemesi o kadar yanlış."

Gündem