Fatih Altaylı, Diyanet'e 'Kasımpaşa' ile yanıt verdi

Fatih Altaylı, Diyanet'e 'Kasımpaşa' ile yanıt verdi
Gazeteci Fatih Altaylı, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu yayınlayarak yanıt verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, 'evlatlık depremzede' fetvasın tepki gösterdiği açıklaması nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Diyanet’e yanıt verdi.

Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır" dedi ve Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaştı.

Söz konusu paylaşımın, içerisinde “Kasımpaşa” kelimesi geçen ve “umurumda değil” anlamına gelen bir küfür olduğu tahmin ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın depremzede çocuklarla ilgili "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" fetvasına tepki gösteren gazeteci Fatih Altaylı, "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin" demişti.

Bu sözler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Altaylı hakkında “hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem