Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik çarpıcı sözleriyle gündemde

Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik çarpıcı sözleriyle gündemde
Gazeteci- yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısında, "CHP’nin elinde İmamoğlu dışında İstanbul’u alma ihtimali olan en güçlü aday Kemal Bey" sözleriyle CHP yönetimini eleştirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Altaylı, 'Madem öyle, CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olmalı' başlıklı yazısında, yerel seçim öncesi CHP'de yaşanan durumlardan ve olası senaryolardan bahsetti.

İşte Altaylı'nın o yazısında satır başları...

Gazeteci Fatih Altaylı geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Yerel seçimlerde hiçbir parti ile iş birliği yapmayacağız" sözlerini değerlendirmiş; 'bunun iktidar için müjde olduğunu' söylemişti.

Yerel seçimlere yönelik yeni bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, "Madem öyle, CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olmalı" sözleriyle dikkat çekti.

Söz konusu yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP arasındaki gerilimden ve olası senaryolardan bahseden Fatih Altaylı'nın yazısında satır başları şöyle...

Meral Akşener’in “Yerel seçimlerde hiçbir parti ile iş birliği yapmayacağız, 81 ilde ve hemen hemen tüm ilçelerinde kendi adayımızı çıkaracağız” açıklamasının, Saray’a müjde olduğunu yazdım birkaç gün önce.

İYİ Parti Genel Başkanı’nın bu sözlerine en az Erdoğan kadar hatta belki ondan daha fazla sevinenin ise Kılıçdaroğlu ve yancıları olduğunu görmemek ise mümkün değil.

Ancak yine de yine de bir korkuları yok değil. Ya İmamoğlu üzerinde tabanda bir uzlaşma olur ve seçilirse ne yaparız” korkusu.

Çünkü onlar da görüyor ki, İmamoğlu’nun CHP Genel Merkezine rağmen seçilme ihtimali var. İYİ Parti’ye oy veren İstanbullu seçmenin parti bağımlılığının düşük olduğunu ve genel seçimde İYİ Parti’ye oy vermiş olmalarına rağmen, yerelde İmamoğlu’nu destekleyebileceğini görüyorlar.

Bu yüzden de CHP’nin trollerini ve maaşlı gazetecilerini şimdiden İmamoğlu’nun üzerine salmış vaziyetteler.

İktidara yakın kanallarda, karanlık finansmanlı kanallardan maaş alan kimi CHP’li görüntülü gazeteciler de, genel merkezden gelen emirle İmamoğlu’nu yıpratma kampanyasını başlattılar bile. İktidar yanlısı kanallarda ve CHP’nin türlü vaatlerle elde ettiği part time gazeteci, part time siyasetçi sözde gazetecilerle İmamoğlu’nu hedef alacaklar.

İmamoğlu ise tavır alamayan ve genel merkez muhaliflerini bile birleştiremeyen, pragmatik olmayı beceremeyen, saplantılı bir siyasetçi olarak bu saldırılarla mücadele etme yeteneği zayıf bir isim.

Genel merkez ve paralı askerleri ise İmamoğlu’nu paçavraya çevirip öyle aday yapmak, eğer buna güçleri yetmezse yani onlara rağmen İmamoğlu’nun hâlâ seçilme ihtimali var ise bu kez de İmamoğlu’nu aday yapmamak niyetindeler.

''Madem bu kadar istemiyorsunuz, İmamoğlu’nu aday yapmayın'' diyen Fatih Altaylı, CHP'ye alternatif bir isim önerdi:

''CHP’nin elinde tek bir alternatif var. O da Kemal Kılıçdaroğlu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak İstanbul’da Erdoğan’ın önünde olmayı başardı. Erdoğan İstanbul’da yüzde 48 alırken, Kılıçdaroğlu hemen hemen yüzde 52 oy aldı. Bu yüzden de CHP’nin elinde İmamoğlu dışında İstanbul’u alma ihtimali olan en güçlü aday Kemal Bey.

Üstelik şu anda milletvekili de değil ve partiyi yönetememekten başka bir işi de yok.''

(Kısa Dalga)

Gündem