Fatih Camii imamını bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Fatih Camii imamını bıçaklayan saldırgan tutuklandı
İstanbul Fatih Camisi’nde imam ile bir vatandaşı bıçakladığı için gözaltına alınan Ömer Salgın tutuklandı. Zanlının daha önce "kasten yaralama" suçundan poliste kaydının bulunduğu belirlendi. Saldırganın "susma" hakkını kullandığı öğrenildi.

İstanbul Fatih Camii'nde imamı ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaraladığı için gözaltına alınan saldırgan Ö.S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ardından da tutuklandı.

Ne olmuştu?

Fatih Camii'nde önceki gün Ö.S isimli şüpheli namaz sırasında, "Müslüman uyuma" diye slogan attı. Bunun üzerine Fatih Camisi imamı Galip Usta, uyardığı Ö.S'den dışarıya çıkmasını istedi. Şüpheli, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve imam Usta ile konuşmak istediğini söyleyen Ö.S, imam ve araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada hakkında daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan zanlının adına 2028 yılına kadar kayıtlı av tüfeği ruhsatı bulunduğu öğrenildi.(DHA)

Gündem