Fatih'te özel bir öğrenci yurdunda sıcak ağdalı işkence: Müdürün saçını, sakalını ağdayla çektiler

Fatih'te özel bir öğrenci yurdunda sıcak ağdalı işkence: Müdürün saçını, sakalını ağdayla çektiler
İstanbul Fatih'te özel öğrenci yurdu sahibi İsa Ç., yurtdışındayken yurt müdürü Mustafa D.'nin usulsüzlük yaparak odaları başka kişilere kiraladığını ve yüklüce parayı kendi hesabına geçirdiğini öğrendi. İsa Ç., yurt müdürünün ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağlayıp, sakallarına ve saçlarına ağda yapıştırdı.

Olay, geçen ay Fatih'te bulunan özel bir öğrenci yurdunda meydana geldi. Yurt sahibi İsa Ç., sahibi olduğu öğrenci yurdunu müdür Mustafa D.'ye bırakarak yurt dışına zeytinyağı ticareti yapmak için seyahate çıktı. Yurtdışında bulunduğu süre içerisinde yurtla ilgili bilgiler alan İsa Ç., Mustafa D.'den işlerin iyi gitmediğini öğrendi. Durumdan şüphelenen İsa Ç., babasını arayarak yurdu kontrol etmesini istedi. İddiaya göre yurdu inceleyen baba, oğluna yurtta öğrencilerin olduğunu işlerin yolunda gittiğini ancak yurdun bakımsız bir halde olduğunu söyledi. Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, denetlemek için gizlice Türkiye'ye dönüş yapan İsa Ç., yurda yaptığı ziyaretinde odaların öğrenci ve başkaca kişilere kiralandığını, ancak kendisine yalan yanlış bilgiler verildiğini öğrendi.

Mustafa D.'nin işe aldırdığı Serkan K., iddiaya göre yurt sahibine gelerek Mustafa'nın yurda ait olan 200-300 bin lirayı kendi hanesine geçirdiğini, bu paradan 20-25 bin lirada kendisinin aldığını ancak bu parayı ücretsiz çalışarak ödeyeceğini söyledi. duydukları karşısında öfkelenen İsa Ç., arkadaşlarıyla bir plan yaparak yurda geldi.

Aralarında milli sporcu da olan 4 şüpheli ellerinde silah ve bazı malzemelerle Mustafa D., ve Serkan K.'yi yurdun çamaşırhanesine indirdi. Mustafa D.'nin elleri, ayakları ve gözlerini bağlayan şüpheliler yanlarında getirdiği ağdayı Mustafa D.'nin bacaklarına, kafasına ve sakallarına sürdüler. Gözleri bağlı olan genç adamın saçları ve sakalları sıcak ağda ile yerinden koparıldı. Kendisini dolandırdığını öne süren İsa C., Mustafa D.'den para istedi ancak Mustafa kimseye borcu olmadığını söyleyerek ödeme yapmayı reddetti.

İşkenceye maruz kalan genç adam, hesabında bulunan 203 bin lirayı İsa C.'ye gönderdi. Şüpheliler Mustafa D.'yi serbest bıraktı. Mustafa D., polis merkezine giderek başına gelenleri anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında yurda ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesini talep etti. Emniyet güçleri yurtta yaptığı incelemede kamera görüntülerinin bulunduğunu ancak olay anına ait tarihteki görüntülerin olmadığını fark etti. Savcılık şüphelileri ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, İsa C., ve Yusuf A.'yı tutuklayarak cezaevine gönderdi. 

HABERİN TAMAMI

Gündem