Fazıl Say: İmamoğlu gözümden düştü

Fazıl Say: İmamoğlu gözümden düştü
Piyanist ve besteci Fazıl Say, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Karadeniz gezisi nedeniyle eleştirdi: Madem destek verdim, pişmanlığımı da söylemek istiyorum. Gözümden çok düştüğünü gerçekten belirtmek istiyorum

Piyanist ve besteci Fazıl Say, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna ilişkin eleştirilerini sürdürüyor. Say, Instagram hesabından paylaştığı videoda "Henüz cumhurbaşkanı adayı değilken, neden başka şehirlerde mitingler yapar diye yadırgadım olayı. Ondan sonra bunu basın ordusuyla, otobüslerle yapmasını yadırgadım. Henüz çünkü bir aday değil" dedi.

Say, İmamoğlu'nu davet ettiği gazeteciler konusunda da eleştirerek, "... Bu sefer destek vermemeye, hatta büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ve sizlere de Ekrem İmamoğlu'nu savunmuş biri olarak, bende hesap verme gerçekliği yarattı. Kusura bakmasın ama mağdur duruma düşürdü beni" ifadelerini kullandı.

Videonun başında, belediye seçimlerinde İmamoğlu'na tüm imkanlarıyla destek verdiğini söyleyen Say, şöyle konuştu:

"İmamoğlu'na hatta herkesin eleştirdiği konularda bile desteğimi esirgemedim ve kendisine hep destek vermişimdir. Ta ki, hatırlarsanız kar yağdı İstanbul'da, hayat kilitlendi. Kendisi İngiliz Büyükelçisi'yle yemeğe çıktı, vesaire vesaire. O konuda bile destekçisiydim, ki en yakınlarımdan bile azar işittim çünkü haklı bulmuyorlardı İmamoğlu'nu.

Her neyse, gün geldi, bu son hafta yaşanan olaylar... Ben de hepimiz gibi şaşkınım. Birinci sebebi, İstanbul belediye başkanı henüz cumhurbaşkanı adayı değilken, neden başka şehirlerde mitingler yapar filan diye yadırgadım olayı. Ondan sonra bunu basın ordusuyla, otobüslerle yapmasını yadırgadım. Henüz çünkü bir aday değil.

Ve yapma felsefesini, yanında taşıdığı insanları, hepsinde bir yadırgadığım konu oldu ve bu sefer destek vermemeye, hatta büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ve sizlere de Ekrem İmamoğlu'nu savunmuş biri olarak, bende hesap verme gerçekliği yarattı. Kusura bakmasın ama mağdur duruma düşürdü beni. Dolayısıyla af diliyorum ben toplumdan... Af yanlış kelime belki ama bir pişmanlık hissediyorum açıkçası. Madem destek verdim, pişmanlığımı da söylemek istiyorum.

Ondan sonra, vız gelir tırıs gider, vesaire, akıllı olun, şuydu buydu, diye topluma da ayar vererek yaptığı konuşmaları hiç hoş olmadı. Gözümden çok düştüğünü gerçekten belirtmek istiyorum. Bu bir gerçek. Bu benim kişisel gerçeğim, lütfen bunu anlayışla karşılayın. Belki bir gün bunlar düzelir. Bence zor düzelir ama belki düzelir." (Kısa Dalga)

Gündem