Fehmi Koru: Galiba AKP ve MHP ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor

Fehmi Koru: Galiba AKP ve MHP ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor
Gazeteci Fehmi Koru "Ortaklardan biri söylemini yumuşatırken diğeri neden sertleşiyor olabilir? Esas üzerinde durulması gereken soru bu. Galiba iki parti ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor" dedi.

Gazeteci Fehmi Koru, AKP'nin dış politikada kulvar değiştirğini ifade ederken iç politikada ise Cumhur İttifakı'nın dağılacağına işaret etti.

Kişisel internet sitesinden "İktidar yeniden kulvar değiştiriyor gibi.. Sürpriz gelişmelere hazırlıklı olalım" başlıklı bir yazı kaleme alan Koru, "Galiba iktidarın büyük ortağı AK Parti yeniden kulvar değiştiriyor…Kulvar değişikliği belirtileri iktidarın küçük ortağı sözcülerinin söylemlerinin sertleşmesine sebep oluyor. AK Parti ve hükümet sözcüleri ise söylemlerini yumuşatmaya başladı. Ortaklardan biri söylemini yumuşatırken diğeri neden sertleşiyor olabilir? Esas üzerinde durulması gereken soru bu. Galiba iki parti ortaklığı bitirmeye hazırlanıyor… Şaşırdığınızı görür gibiyim" dedi.

BAŞKA DENGELERİ DE ETKİLEYEBİLİR

"AK Parti ile hükümetin yeniden farklı bir kulvar arayışına girmesi başka dengeleri de etkileyebilir" diyen Koru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetim kadrolarından yeni politik kulvara uyumlu olamayacaklar ile yeni söyleme uygun olanlar yer değiştirebilirler mesela. İçişleri Bakanı'nın Adana’daki güvenlik güçlerinin sertçe müdahale ettiği gösteriye dair ilk açıkladığı görüşler ve verdiği tepki ile daha sonra söylediği ‘Maalesef orantısız güç kullanıldı’ cümlesi farklı ve bu fark muhtemelen o arada yaptıkları bir değerlendirmenin sonucu olabilir. Ben başka sürpriz gelişmeler de bekliyorum. Ne gibi? Acele davranmak istemem; size de tavsiyem gelişmeleri sabırla beklemeniz."

Gündem